Sokkoló fordulat a körmendi gyermekgyilkosság ügyében

Hirdetés

Áp­ri­lis 1-jén le­járt a húsz év, el­évült a kör­mendi gye­rek­gyil­kos­ság ügye!

Ha nem Tánczos Gábor, hanem más ölte meg a 11 éves Zsófit, most már bün­tet­le­nül be­sé­tál­hat a rend­őr­ségre és el­me­sél­heti tet­tét, mert nem ítél­he­tik el. A gyil­kos­sá­gért el­ítélt Tánczos ebben re­mény­ke­dik…

Tánczos Gábort húsz évvel ezelőtt, 1998. április 20-án vették őrizetbe, majd gyanúsították meg a 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia meggyilkolásával.

A körmendi gyerekgyilkosság a magyar kriminalisztika egyik legmegosztóbb ügye, ugyanannyian hisznek Tánczos Gábor ártatlanságában, amennyien azt gondolják, hogy bűnös.

Tánczos többször is beismerte, hogy megölte Zsófit, ám később visszavonta a szavait és azt állította, kényszer alatt mondta azokat. Azóta ártatlannak vallja magát. Tényleg vannak furcsaságok az ügyben, például, hogy a boncoláskor egy hosszú, 44 centis hajszálat találtak a kislány combján, illetve a körme alatt olyan DNS-mintát, ami nem Tánczos Gáboré. Ugyanakkor Tánczos ruháján olyan maradványokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy az ő ruhája és a kislányé érintkeztek egymással. 

Tánczost végül sokadik nekifutásra, 2002-ben ítélték el a gyilkosságért, le is töltötte büntetését.

Hirdetés

Tánczos tíz évvel ezelőtt szabadult, azóta nem mozdult ki a lakásból, ahol édesanyjával, Gyöngyivel élnek ketten. A börtön után gyakorlatilag a lakása foglya lett, és bár sok mindent megpróbált, az ártatlanságát nem tudta bizonyítani. Tánczos a Facebookon azóta is publikál néha dühös felhívásokat arról, hogy „koncepciós per” áldozata, de az ügyészeket, bírókat „isteni bosszúval” fenyegető üzeneteket és a szerinte az ártatlanságát bizonyító iratokat is közzétesz olykor-olykor.

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!