Természetfeletti történések: misztikus ikertestvér-effektus

Hirdetés

A doppelgänger kifejezés olyan túlvilági teremtményekre utal, amelyek egy élő ember pontos másolatai. Feltűnésük nincs időhöz kötve, továbbá azt sem tudhatjuk, hogy ártó vagy támogató szándékkal érkeztek-e hozzánk. Vajon mennyire kell tartanunk tőlük? Egyáltalán: mit kezdjünk, ha szembejön velünk sosem látott ikertestvérünk az utcán?

A rejtélyes doppelgänger-jelenség mögött olyan túlvilági entitások állnak, melyek valószínűsíthetően  egy párhuzamos világ saját jelenünkben történő kivetülései. Azonban itt nem csak egyszerűen egy másik személy feltűnéséről van szó, hiszen az előbukkanó alakok pontosan ugyanolyanok, mint a valóságban élő egyének! Ezért is nevezték el ezeket a természetfeletti történéseket misztikus ikertestvér-effektusnak.

A paranormális irodalom rengeteg olyan esetet tart számon, melyekben különös találkozásokról, pillanatokra felvillanó lényekről és rémisztő önarcképekről olvashatunk. A Doppelgängerek általában az adott ember közelében tevékenykednek, ám előfordulhat, hogy több ezer kilométerre távolabb, akár a világ másik felén tűnnek fel, megdöbbentve ezzel a delikvenseket.

Andrea Melcher 2003 szeptemberében például az esti hírműsort nézte férjével, mikor egy súlyos tűzesetről esett szó a texasi Killeen városában. A nő arra lett figyelmes, hogy az egyik bejátszásban egy kinézetre vele teljesen megegyező hölgy néz farkasszemet a kamerával. Miután a műsor online felületén utánakerestek az anyagnak, hosszú hónapokig tartó kutatássorozatba kezdtek. Hirdetéseket adtak fel Killeen környékén, helyi lakosoktól érdeklődtek az ismeretlen „ikertestvér” után, valamint a tévétársaság segítségét is igénybe vették. A hír hamar bejárta az államot, és Andrea pontosan egy évvel később rábukkant idegen képmására, aki szintén nagyon meglepődött a tényen, miszerint kettő van belőlük. Hihetetlen módon még a nevük is megegyezett, ám ami még ennél is furcsább: az „új” ismerős korábban többször tapasztalt a tükör előtt olyan víziókat, melyben hasonmása életének momentumaiba nyert betekintést! Ugyan a szakemberek szerint ez az eset nem teljesen mondható szokványos doppelgänger-jelenségnek, de mindenképpen érdemes megemlíteni a téma kapcsán – már csak azért is, mert leginkább ezen alkalmak nyújthatnak vizsgálati alapot a későbbi kutatásokhoz.

A másik dimenzióból származó ikertestvérünk legtöbbször békés, segítő szándékkal érkezik hozzánk. Előfordulhat olyan eset is, mikor helyettünk cselekszik valamilyen – a sorsunk szempontjából kulcsfontosságú – dologban, amiről mi egyáltalán nem is értesülünk. Néha azonban gonosz „rokonként” bajt is okozhatnak a földi társaiknak.

Hirdetés

2005 augusztusában Henry Kettner egy Oklahomában élő tanár a reggeli készülődése közben hihetetlen dolgot fedezett fel a tükörbe nézve. Borotválkozás közben ugyanis pár pillanatra a mögötte lévő ajtóból meredt rá démoni hasonmása, ám mire ijedtében megfordult, addigra köddé vált! Ezt követően visszanézett a párás üvegre, ahol egy félelmetes üzenet fogadta: „Nemsokára keresni fog a rendőrség!” Kettner csupán a fáradtságára fogta a történéseket, de ami ezután következett, arra álmaiban sem gondolt. Két nappal később ugyanis éppen tanított, mikor a terem ajtaján kopogtatott a hatóság. Azt állították, hogy bizonyítékuk van a férfi ellen egy rablásra vonatkozóan, amit Londonban követtek el egy héttel korábban. A térfigyelő rendszerek által készített felvételeken tisztán látszik, ahogy Henry – számára két ismeretlen ember társaságában – fegyverekkel tulajdonít el több szatyornyi értéket egy helyi bankból. Az amerikai tanár először meghökkent a rendőrség állításán, illetve az elé tárt videókon, majd mivel érezte, hogy ennek a fele sem tréfa, azonnal megpróbálta tisztázta magát a vádak alól. Azt is kifejtette, hogy látott egy hozzá teljes egészében hasonlító idegent, aki bizonyára megvádolható a lopással. Persze a nyomozók kezdetben nem hittek neki, viszont szerencséjére az egyik oklahomai seriff találkozott már doppelgänger-jelenséget átélő személlyel. Rögtön tudta, hogy Kettner „másik oldalról” érkező alteregója jelent meg Nagy-Britanniában amit egyrészt alátámasztott az ikrek találkozása, másrészt az a tény, miszerint az oktató még sosem járt ott. Mivel a nem mindennapi sztoriból kiindulva felmerült a férfi elmeháborodottsága is, több vizsgálatnak vetették alá, melyek teljesen egészségesnek nyilvánították. Az ügy több évig elhúzódott, végül ejtették a vádakat. Paranormális kutatók annyit tudtak megállapítani az eset kapcsán, hogy a dimenzióvándor másolat valószínűleg a saját univerzumában is negatív entitásként ügyködik, és mikor rájött a létsíkok közötti váltás lehetőségére, ezt használta a büntetés elkerülése érdekében.

Időutazó hasonmás?

A doppelgánger-jelenséggel akkor kezdett igazán foglalkozni a közvélemény, miután egyre több ismert személy nyíltan beszélt hátborzongató élményeiről. Közéjük tartozott Johann Wolfgang von Goethe is.

A világhírű német író, politikus ugyanis még az 1700-as évek végén élt át elképesztő eseményeket. Feljegyzéseiből megtudhatjuk, hogy éppen hazafelé lovagolt egy hölgytől, akivel eltöltött néhány pásztorórát, amikor ismeretlen lovas vágtatott felé a kihalt útszakaszon. Ahogy egyre közelebb ért hozzá, Goethét különös érzések kerítették hatalmukba. Leírásában egyfajta testen kívüli állapotról beszélt, amely során önmagát és a lovast is kívülről, lelki szemei segítségével észlelte. Mikor azonban jobban szemügyre tudta venni az idegent, teljesen ledöbbent: a csuklyát viselő alak egy az egyben a saját másolata volt. Az eset egészen addig tartott, amíg a lovas minden átmenet nélkül köddé nem vált. Csakhogy a történet itt még nem ért véget. Jó pár évvel később az író ugyanazon a szakaszon haladt, igaz most az ellenkező, szemközti oldalon, de pontosan úgy, ahogy azt egykori replikája tette! Ám ami a legképtelenebb az egészben, hogy még a ruházatuk is teljesen megegyezett. Goethe úgy gondolta, a jövőbeli önmagát láthatta.

Hasonlóan ijesztő jelenséggel Abraham Lincoln egykori amerikai elnök is szembesült. A természetfeletti tudomány iránt köztudottan nagy érdeklődést tanúsító politikus saját otthonában futott össze élő kópiájával,amikor egyik este lepihenni készült. Egy 1862-ben íródott naplóbejegyzés alapján Lincoln a kanapéján üldögélt, mikor a szeme sarkában hirtelen feltűnt a szoba falán lógó tükörből éppen rá meredő hasonmása. A párhuzamos létsíkból érkező másolat jóval sápadtabb, vékonyabb és magasabb volt, mint az Egyesült Államok elnöke. A tükörben úgy látszódott, mintha pontosan mögötte állna, és egyenesen a szemébe bámulna.
Természetesen a politikus rögtön hátra kapta a tekintetét, azonban ott senkit sem talált. Ijedtében fekete lepedőkkel takartatta le az összes tükröt a házában, sőt még egy papot is hívott, hogy elűzze a gonosz energiákat. Néhány hónap múlva felesége unszolására ismét elkezdte figyelni a nappalijukban lévő tükröt, abban a reményben, hogy esetleg újból feltűnik a démoni ikertestvér. A próbálkozását hamar siker koronázta, Lincolnt ugyanis egy-két hét múlva falatozás közben lepte meg távoli „ismerőse”. Pontosan ugyanolyan élettelen és mogorva arckifejezéssel szemlélte az elnököt, ahogyan korábban. Ekkor a halálra rémült államfő minden bátorságát összeszedve megkérdezte, hogy mit akar tőle. Az entitás azonban válasz nélkül újból felszívódott. A történtek után neje több parakutatóval is találkozott, akiktől megtudta, hogy doppelgänger-jelenség állhat a háttérben. Lincoln nem hagyta annyiban a dolgot, és hosszú ideig tartó vizsgálatsorozatot indított neves szakemberek megbízásával. Ennek az eredményéről nem sokat lehet tudni, csupán néhány jegyzet utal valamiféle másvilágból ide utazó hírmondóra, aki fontos információkkal látta el őket.
A tudomány jelenlegi állása szerint nem sokat tudhatunk a doppelgängerek eredetéről. Annyi bizonyos, hogy természetfeletti lények, akik pontosan ugyanúgy néznek ki, mint bolygónkon élő társaik. Mivel laboratóriumi körülmények között még nem sikerült rögzíteni hasonló esetet, ezért csak prekoncepciókat sikerült megfogalmazni. A laikusok köreiben a leginkább elfogadott tézis az észlelési zavarok mentális kialakulása bizonyos egyéneknél vagy pszichopatológiai tünetek együttese. A kérdés persze rögtön felmerül: ennyi embernél ugyanazok az ismertetőjelek hogyan alakulhatnak ki? Továbbá az ikreket észlelő szemtanúk miként láthatták együtt Őket, ha csupán mentális zavarról van szó? A jövőben talán ezen felvetések igazolást nyerhetnek, főként a különböző technikai eszközöknek és ezoterikus specialistáknak köszönhetően.
Forrás: titkokbirodalma

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!