Ve­ro­nai busz­tra­gé­dia: megdöbbentő, ami kiderült – Vég­ze­tes hi­bá­kat kö­vet­tek el az ola­szok

Hirdetés

El­alvó busz­so­főr, durr­de­fekt egy ott­ha­gyott osz­lop­tar­tó­tól, szikra és tűz egy rossz he­lyen lévő vil­lany­osz­lop miatt: hibák, mu­lasz­tá­sok és sze­ren­csét­len­sé­gek so­ro­zata ve­zet­he­tett a ve­ro­nai busz­tra­gé­di­á­hoz, ami­ben össze­sen 17 ma­gyar, köz­tük 11 diák ve­szí­tette éle­tét.

Egy rész­le­tes ma­gyar be­ad­vány min­denre ki­ter­je­dően fel­tárja a vég­ze­tes bal­eset eset­le­ges okait

Balszerencse és emberi mulasztások együttes hatása vezethetett a tavaly januári veronai tragédiához! Erre világít rá egy magyar szakértő, aki a veronai ügyészséghez is eljuttatta elméletének több oldalas iratát. M. Fekete György az interneten is elérhető fotók és dokumentumok alapján rekonstruálta a történteket és arra a következtetésre jutott, hogy – az elalvó buszsofőrön túl – az olasz autópálya építői, mérnökei több esetben is mulasztottak, ami végül 17 ember halálát okozta.

„A busz a szalagkorlátot kidöntve kidönti a korlát melletti villanyoszlopot. Az eleje, majd jobb oldala folyamatosan sérül. A busz jobb első gumija nem bírja a szalagkorlát kidöntött tartóoszlopainak, a leszakadt szalagkorlát összekötő elemének és a felszántott terep egyenetlenségeinek terhelését és defektet kap. Ettől a busz alváza, az üzemanyag-tartály sérül és a kidöntött villanyoszlop zárlata, szikrája belobbantja a sérült tartályból kifolyó gázolajat” – tette közzé elméletét M. Fekete György.

A magyar szakértő beadványa alapján a magyar sofőrön kívül 5 olasz szakembert is vádol már a veronai államügyészség!

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!