“Csakis a dzsihád”- szent háborúra szólított fel az al-Kaida vezetője

Hirdetés

Az Egyesült Államok elleni dzsihádra, szent háborúra szólított fel vasárnap Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése miatt.

A világhálóra Tel-Aviv szintén muzulmán föld címmel feltett videójában Zavahri azt hangoztatja, hogy Washington lépése annak a bizonyítéka, hogy a tárgyalások és a “megbékélés” nem szolgálják a palesztinok érdekeit.

Az al-Kaida vezetését a szervezet alapítójának, Oszama bin Ladennek a 2011-es halála után átvevő Zavahri a felvételena palesztinok árulójának nevezi a Mahmúd Abbász elnök vezette Palesztin Hatóságot,és híveit arra sürgeti, hogy fogjanak fegyvert.

Donald Trump amerikai elnök “világosan és egyértelműen beszélt, leleplezve a modern keresztesháború igazi arcát (…) A vele való együttműködés nem működik, csakis a dzsihád útján történő ellenállás” – mondta állítólag Zavahri a terrorista és muszlim szélsőséges szervezetek megfigyelésével foglalkozó, amerikai SITE Intelligence Group szerint.

Izraeliek tízezrei tartottak felvonulást Jeruzsálemben a nemzeti büszkeség jegyében vasárnap, egy nappal az amerikai nagykövetség hétfőre tervezett Jeruzsálembe költöztetése előtt, amelyet Izrael megalapításának 70. évfordulójára időzítettek.

Hirdetés

A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet szeretnék jövendő államuk fővárosának, és ezért az amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetését Izrael javára meghozott egyoldalú döntésnek tekintik,amely szerintük aláásta Amerika közvetítői szerepét a béketárgyalásokon.

Forrás:origo

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!