Felismeri őket? 30 éve kezdte vetíteni a magyar tv-így néznek ki most:

Hirdetés

Itthon éppen harminc éve kezdték vetíteni A klinikát.

A klinika – Die Schwarzwaldklinik – a 80-as évek kedvenc TV-sorozata volt, mely elképesztő, 28 milliós nézőszámot produkált. Németországban 1985 és 1989 között vetítették, hazánkban pedig 1988-ban tűzte műsorra a Magyar Televízió. Három évadon, összesen 70 epizódon keresztül követhettük nyomon Brinkmann pofesszor, Udo és Elke nővér kalandjait a Fekete-erdei klinikán.

A mindenki szeretett Elke nővérét alakító Barbara Wussow a sorozat forgatásának befejezésekor még csak 28 éves volt. Ha ismerős a vezetéknév, az cseppet sem véletlen, hiszen Barbara Wussow A klinika kedvenc professzorának, a Brinkmann doktort alakító Klausjürgen Wussownak a lánya.

Az idén 57 éves színésznő karrierje hazájában máig töretlen. 2004-ben a Das Traumschiff című széria fedélzetén láthattuk viszont Sasha Hehn oldalán – aki A klinikában Udo Brinkmannt játszotta -, de szerepelt az elmúlt években a Kísért a múlt című olasz thrillerben is. A színésznő 1990-ben férjhez ment Albert Fortell színészhez, két gyermekük született: Nikolaus és Johanna.

Barbara Wussow A klinika után is elsősorban TV-filmekben kapott szerepeket. Hazánkban is vetítették a ’91-es Mozart – a csodagyereket, a 2001-es A rózsakert titkát vagy a 2008-as Álomhotel: Malajziát.

Hirdetés

 

Az Udót alakító Sascha Hehn semmit nem veszített sármjából. Az idén 64 éves színész ma is aktív, a Das Traumschiff című szériában játszik, de láthattad a 2014-es Utazás a boldogság felé: Nászút Barcelonába című filmben is. A jobb oldani fotón barátnőjével Gloria Krass-szal látható.

Az idén 75 éves Gaby Dohm A klinika befejezése óta olyan sorozatokban volt látható, mint az Utta Daniella vagy a Te szent ég! 1974-ben ment feleségül Albert Plicához, akivel van egy közös fiúk, Julian, ám a színésznő már évek óta egy másik rendezővel, Peter Deutschcsal él.

Hirdetés

Jochen Schroeder alakította a fiatal ápolót, Mischát. Az idén 64 éves színész játszott a nálunk is játszott Boldog születésnapot című sorozatban, TV-show-k gyakori szereplője volt, illetve 2010 óta saját turnészínházával járják az országot.

Klausjürgen Wussow 2007-ben 78 éves korában elhunyt. A klinika után még szerepelt a Kórház a pálmák alatt-ban, mely Brinkmann professzor életének további epizódjait mutatta be, de szinkronszínészként és festőként is dolgozott. Összesen négyszer házasodott, két lánya, Konstanze és Barbara, valamint két fia Alexander és Benjamin született.

Hirdetés
Hirdetés

Forrás: femcafe

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!