Megdöbbentő ami történt: ismét ölt a gyógyszeripar, egy gyerek az áldozat

Hirdetés

Ismét ölt a gyógyszeripar? Fájdalomcsillapítótól halt meg a 6 éves kislány!

Borzalmas tragédia történt, ami ismét felveti mind a szülők, mind a gyógyszerek és a gyógyszeripar felelősségét. Egy 39 éves anyukát tartóztattak le, mert egy felnőtt adagnyi fájdalomcsillapító adott 6 éves kislányának.

A vényköteles, azaz receptre felírható gyógyszer azonban szinte azonnal megölte a magatehetetlen fiatal kislányt, a gyermek belehalt a túladagolásba.

A Staten Island-i anyát Leila Wade-et a rendőrség letartóztatta és az ügyészség gyilkosság vádjával vádalá helyezte. A vád szerint az anya receptköteles morfin és dizepám hatóanyagú fájdalomcsillapítót adott be gyermekének aki napokkal azelőtt bevert a fejét.

Az eset nagy port kavart, és a szülők felelőssége egyértelmű, azonban sokan felrótták az eset kapcsán a gyógyszergyáraknak azt, hogy túlságosan erős, és nem kellően biztonságos gyógyszereket alkotnak. Ugyanis az eleve nem nevezhető biztonságos gyógyszerkészítménynek, mely képes megölni egy 6 éves gyermeket.

Hirdetés

Az elmúlt években rendre számtalan hasonló eset történt már, és egyes statisztikai adatok szerint a gyógyszerek – és a hozzájuk köthető túladagolások – több embert öltek már eddig meg, mint amennyi ember a második világháborúban életét vesztette. A gyógyszerek veszélyesebbek, mint a kábítószerek, legalább is a kimutatásokból ez derül ki. Magyarországon 7 millió tabletta altató fogy.

Ami jelentős adat, többeknek halálát is okozza az altató-túladagolás. Így aztán vigyázni kell az ilyen, orvosi vényre felírt gyógyszerekkel.

Vajon mért van az, hogy a gyógyszerek ennyire halálosak tudnak lenni? Micheal Jackson halálát is gyógyszerek okozták, de több neves emberét is. Magyarországon és az Egyesült Államokban különösen nagy a veszélyeztetett emberek száma.

Az emberek mindenre gyógyszert szednek, ha van egy gyógyszer, aminek mellékhatása van, akkor arra a mellékhatásra is szednek gyógyszert, és ha még annak is van mellékhatása, akkor arra is szednek gyógyszert, így a sor a végtelenségbe mehet.

Azért ennyire nem túlzott a történet, de a helyzet súlyosnak mondható. Körülbelül 20 000 azoknak az embereknek a száma, akik valamilyen gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Hirdetés

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!