Megdöbbentő tény: ezt biztosan nem tudta a nullás vércsoportról

Hirdetés

Japán kutatók megvizsgálták 900 beteg leletét, akiket 2013 és 2016 között kezeltek egy tokiói kórházban. Mindnyájuknak olyan sérülésük volt, amelyek miatt örökké lesérültek, vagy meghaltak.

Kizárólag a vércsoportokat tekintve, a 0-ás vércsoporttal rendelkezők az esetek 28 százalékában meghaltak. A más vércsoportúaknak viszont csak a 11 százaléka halt meg.

Wataru Takayama, az egyik kutatásban résztvevő orvos azt mondta, hogy a komoly sérülések az elvérzés miatt nagyon halálosak. Ez a kutatás megpróbált ettől elvonatkoztatni, és a vércsoportok közötti különbségeket vizsgálta.

A vércsoportokat az antigének különböztetik meg, ezekből jelenleg 600-at ismerünk. Ezeket vizsgálták, viszont nem jártak teljes sikerrel, tehát nem jöttek rá, hogy pontosan miért halandóbbak azok, akiknek 0-ás vérük van. De azt tudják, hogy a 0-ásoknak nehezebben áll el a vérzése.

Persze a többi vércsoportnak is megvannak a maga bajai. Például a -0 vércsoporttal rendelkezők nem véreznek el olyan könnyen, azonban nagyobb esélyük van a trombózisra.

Hirdetés

Forrás: biomedcentral

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!