Mindenki figyel Orbán Viktorra Európában

Hirdetés

A Fidesz európai parlamenti képviselője egy erős alákérdezésekkel megtámasztott Magyar Idők-interjúban védte meg a mundér becsületét.

Európa vezető politikusai között a német kancellár és a francia elnök mellett mindjárt harmadikként Orbán Viktor neve merül fel, amit az ország mérete nem indokolna. Az április választási győzelem felerősödtek a durva és igazságtalan sajtótámadások a kormánypárt és a miniszterelnök ellen, de ezek szöges ellentétben állnak az európai emberek véleményével – állította a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József.

A Fidesz EP-képviselőjétől azt kérdezte a lap munkatársa, „milyen üzenete lehet annak Európához, hogy a Fidesz–KDNP-pártszövetség egymás után harmadszor kétharmados felhatalmazást kapott a választóktól a kormányzásra?”. Szájer szerint egy „normális világban ilyenkor mindenki örül annak, hogy egy olyan rutinos és tapasztalt vezető, mint Orbán Viktor, továbbra is kormányon maradhat, és rutinjával hozzájárulhat a közös ügyhöz. Ma Európában lényeges vita a mi miniszterelnökünk véleményének meghallgatása nélkül nincsen, rá mindenki odafigyel”.

A politikus úgy látja, hogy a néppárt liberális szárnya is tanulságokat vonhat le Orbán újabb győzelméből, a hagyományos kereszténydemokrata alapokon álló politizálás sikert hozhat nekik is, és visszaszerezhetik a korábban elvesztett szavazóikat.

Szájer József globalistának és brüsszelitának nevezte azokat a politikusokat, akik szerinte az EU intézményrendszerét saját nemzetükkel szemben használják, illetve saját hazájuk megbüntetését sürgetik. Ilyenek egyes magyar ellenzéki EP-képviselők is, de „a magyar választók már több európai és hazai választáson is minősítették az ilyen magatartást” – tette hozzá.

Hirdetés

A fideszes politikus név szerint említette itt az MSZP-s Ujhelyi Istvánt, Szanyi Tibort, vagy a DK-s Niedermüller Pétert. „Régi kommunista szokás szerint rendre feljelentik a házmesternél az országot, de szerintem minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. Minden magyar embernek kínos nézni, amit tesznek” – vélte.

Forrás: hvg

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!

Kövess minket a Facebookon!