Szörnyű dolgot bizonyítottak a gyerekjátékokról-nézze meg mit vesz!

Hirdetés

Egyre több tanulmány mutatja ki, hogy számtalan mai divatos és trendi gyerekjáték olyan fröccsöntött anyagokból készül, melyek tele vannak mérgekkel és vegyszerekkel.

Mindegy, hogy fából, plüssből vagy műanyagból készül, a játéknak nem lenne szabad adalék anyagokat tartalmaznia. Még ha ezek az anyagok arra valók is, hogy a játékokat élénkebb színűvé, lágyabbá, könnyebben tisztíthatóvá és kevésbé gyúlékonnyá tegyék, veszélyeztethetik az egészséget. A mérgező lágyító és keményítő anyagoktól a káros színezékekig nagyon hosszú a lehetséges egészségkárosító anyagok listája.

A WHO és más szervezetek ajánlása szerint a műanyag játékok még ma is hivatalosan kockázatot jelentenek az egészség szempontjából.

Mivel a gyerekek veszélyeztetettek, ezért rájuk fokozottan hathat negatív értelemben minden ilyen gyerekjáték. Tele vannak karcinogén, azaz rákkeltő anyagokkal. Vannak közöttük komoly sejtmérgek, melyek még az allergia vagy egyéb krónikus gyulladások esélyét is megnövelik.

A gyerekek anyagcseréje és légzése jelentősebb mint a felnőtteké, ezért még könnyebben szívja fel a szervezetük ezeket a káros anyagokat. Egyre több az olyan fiatalkori megbetegedés, mely súlyos betegséggel zárul.

Hirdetés

Jobb esetben csak az allergia alakul ki, rosszabb esetben krónikus betegségek, akár autizmus vagy rák. Nagyon gyakori az agydaganat az új fiatal generáció körében, melyet sokan egyértelműen részben a műanyag játékok mérgezésének tudnak be.

A szakemberek elmondták, hogy vannak módjai, hogyan lehet elkerülni a káros játékokat.

A veszélyes műanyagnak általában kellemetlen oldó- vagy tisztítószer szaga van. A “vegyszeres” szag többnyire rosszat jelent, úgyhogy jobb nem megvenni az ilyen játékot. Az értékes, jól megmunkált műanyagról legtöbbször már ránézésre kiderül a minőség: nincsenek éles sarkai, élei, nem törékeny.

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!