Most minden kiderül: Né­met­or­szág­ban új je­len­té­sek ke­rül­tek nyil­vá­nos­ságra

Hirdetés

Né­met­or­szág­ban olyan új je­len­té­sek ke­rül­tek nyil­vá­nos­ságra, ame­lyek­ből ki­de­rül, hogy már 2017 ele­jén kan­cel­lári szin­tig tá­jé­koz­tat­ták a német kor­mányt, hogy a mig­rá­ciós- és me­ne­kült­ügyi ha­tó­ság­gal meg fog bukni az or­szág mig­rá­ciós po­li­ti­kája. Ang­ela Mer­kel még­sem tett sem­mit!

Hallgatás, féligazságok és a felelősség átjátszása.

Ezek mentek hosszú ideig Németországban még azután is, hogy egyértelművé vált mindenki számára, hogy a migrációs válságot nem fogja tudni úgy kezelni a német kormány, ahogy azt korábban Angela Merkel megígérte. Egy új jelentésből ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a kancellárt is többször értesítették, hogy az ország legrosszabbul működő hivatalával, a szövetségi migrációs- és menekültügyi hivatallal (BAMF)nem fogják tudni megoldani az ország legnagyobb problémáját, a bevándorlást. Ezt a jelentést azonban a belügyminisztérium a mai napig nem tette közzé, mélyen hallgattak inkább róla – írja a Bild.

A 45 oldalas dokumentáció 2017 év elejéről származik, és összefoglalják benne a hivatal legnagyobb problémáit, de javaslatokat is tesznek benne a megoldásukra. Az iromány címe: A válság elkerülhető lett volna. A jelentés megszületése azonnal eljutott a belügyminisztériumig, ahonnan továbbították azt a kancellári hivatalhoz. A dokumentumok szerzője az a 66 éves Frank-Jürgen Weise, aki Merkel asszony kérésére 2015 októberében átvette a BAMF-et, és egészen 2016 év végéig vezette is azt. Az egyik legerősebb mondat talán az, amikor Weise magáról és a kollégáiról ír:

Az új vezetés ilyen rossz körülményeket még soha egyetlen másik hivatalban sem tapasztalt.

Hirdetés

A jelentés legfőbb tanulsága, hogy ilyen körülmények között szinte lehetetlen volt kezelni a migrációs válságot, mint utólag kiderült, ez nem is sikerült azoknak a németeknek, akiket mindig a precizitásuk miatt emlegetünk. Egy másik bizalmas jelentés szerint Frank-Jürgen Weise a leköszönése után, 2017 márciusában és májusában is beszélt személyesen Angela Merkellel a hivatal hibáiról.

A német kancellár tehát legkésőbb – de feltehetőleg már jóval korábban is – 2017 elején pontosan tudta, hogy a migrációért felelős hivatallal káoszba fog fulladni a rendszer.Feltehetően a tavaly szeptemberben tartott választások miatt mégsem ismerhette el a kormány, hogy kudarcot vallottak. Ehelyett inkább sajtóhírekből kellett meg tudnia a német embereknek, hogy a vezetőjük és annak kormánya cserbenhagyta őket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiszivárgott jelentésnek lesz-e, és ha lesz, akkor milyen politikai következményei lesznek.

Forrás: ripost

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!