Elképesztő: ilyen még soha nem történt foci vb-n

Hirdetés

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke Gianni Infantino megerősítette, hogy 2022-ben Katarban novemberben és decemberben zajlik majd a futball-világbajnokság.

Karácsonykor lesz a foci vébé

FIFA azt már korábban eldöntötte, hogy Katar rendezheti a következő vébét, csak az nem jutott eszébe eddig senkinek, hogy a tornának otthont adó országban egész egyszerűen túl meleg lesz a focizáshoz.

Aranyvasárnap lesz a döntő

Az egyetlen járható út tehát, ha átteszik a vébét egy másik időpontra. Ezt jelentette most be Gianni Infantino, aki a moszkvai sajtótájékoztatón pénteken elmondta, hogy a 2022-es vb-n az első mérkőzést 2022. november 21-én, a döntőt pedig december 18-án, aranyvasárnap tartják majd. Hozzátette, a döntésről már értesítették a bajnokságok és a tagszervezetek vezetőit.

Hirdetés

“Egyelőre 32 csapatos világbajnoksággal számolunk, de mindenki nyitott. Őszinte, nyílt vitát folytatunk majd a kérdésről” – mondta arra vonatkozóan, hogy a későbbiekben 48 csapatossá tennék a foci vébét. Infantino szerint ezzel kapcsolatban a következő hónapokban születik meg a döntés.

Ha a 48 csapatos lebonyolítás mellett döntenek, az azt jelentené, hogy nem csak Katarban, hanem más, öböl-menti államokban is rendezhetnek majd mérkőzéseket.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!