Borzalmas halálos vírus terjed – a legnagyobb veszélyben a kismamák és a gyerekek vannak!

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a védőoltások általánossá tételét sürgette a betegség európai terjedésének megfékezése érdekében – számolt be a hvg.hu az MTI híre alapján.

Idén az első félévben között több mint 41 ezren kapták el a kanyarót, s a betegség csak e hat hónap alatt 37 életet követelt. Összehasonlításképpen: tavaly összesen 23 927 megbetegedést – a 2016-os adat négyszeresét és 35 halálesetet regisztráltak.

Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója szerint a megbetegedések számának drámai növekedését és kiterjedt járványokat tapasztalnak.

A megbetegedések elszaporodása részben a rutin jellegű védőoltások elmaradásának számlájára írható, különösen egyes társadalmi peremcsoportokban.

Hét európai országban – Franciaországban, Grúziában, Görögországban, Olaszországban, Oroszországban, Szerbiában és Ukrajnában – 2018 első félévében meghaladta az ezret a kanyarós megbetegedések száma. Csak Ukrajna – több mint 23 ezer megbetegedéssel – több mint felét adja az Európában regisztrált összes kanyarós esetnek, ami a védőoltások utóbbi években tapasztalt csökkenő számának tulajdonítható. Szerbiában volt ugyanakkor a legtöbb halálos eset, 14.

Hirdetés

A WHO szerint különösen veszélyeztetettek a be nem oltott kisgyermekek és a várandós nők.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!