Döbbenet: két év alatt csaknem ezer kutyát segítettek a túlvilágra egy salgótarjáni állatmenhelyen

Hirdetés

Gazdásítás helyett inkább elaltatja az odakerülő kutyákat a salgótarjáni Lassie Állatmenhely – értesült az Átlátszó. A portál szerint az elmúlt két évben mintegy ezer állatot segítettek át a túlvilágra.

A sintértelepen az Átlátszó információi szerint rossz körülmények között tartják az oda bekerülő állatokat. A szervezetet a Karancs Mentőkutyás Alapítvány működteti, amelynek profiljába tartozik az állat- és természetvédelem is. Mégis a menhelyen inkább elaltatják, mint örökbe adják a kutyákat.

Az Átlátszó szerint kis energiaráfordítással sokkal több kutyának sikerülne gazdát találni, az állatokat azonban nem hirdetik a Facebookon, ahol az esetek többségében a legtöbb állat gazdára talál. A menhely vezetője szerint minden elvihető kutya megtalálható a weboldalon, ám az Átlátszó szerint ott alig tucatnyi állatot hirdetnek, miközben a kennelekben ennél jóval több állatot tartanak.

A szervezet, amely egyszerre látja el a gyepmesteri és állatmentő funkciót, csak az előbbiben érdekelt anyagilag, a befogott kutyák után ugyanis pénzt kapnak az önkormányzatoktól, a gazdinál való elhelyezés ugyanakkor semmilyen anyagi haszonnal nem jár…

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!