Félelmetes: meteorit találta el a Nemzetközi Űrállomást

Hirdetés

A baleset szerda éjjel történt, a NASA is beszámolt róla!

Szerda éjjel kisebb baleset történt a Nemzetközi Űrállomáson, ahol léket kapott az állomáshoz kapcsolt Szojuz űrhajó – közölte csütörtökön az amerikai és az orosz űrközpont.

Mindkét forrás hangsúlyozta, hogy az űrhajósok nem kerültek veszélybe, de levegő szökött el az ISS-szel nemrég összekapcsolt Szojuz személyszállító űrhajón keresztül, amelynek falán – feltehetően mikrometeor becsapódása következtében – lék keletkezett.

A baleset szerda éjjel történt. A lyuk mintegy 2 milliméteres volt, de már lezárták ideiglenesen.

A repülésirányító szakemberek dolgoznak a tartós javítás mikéntjén.

Hirdetés

A léket kapott Szojuz júniusban érkezett az állomásra három asztronautával, és a terv szerint decemberben azzal is térnek majd vissza a Földre. Addig egy másikkal együtt mentőkabinként tartják készenlétben rendkívüli helyzet esetére.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szóvivője azt mondta, hogy korai találgatni, hogy az űrhajósok korábban visszatérnek-e, ha a léket nem sikerül megnyugtató módon lezárni.

Jelenleg hatan dolgoznak az állomáson, amely mintegy 400 kilométer magasban kering a Föld körül. Az útja során állandó veszélyt jelentenek rá nézve az űrszemét darabkái.

Forrás: avilagtitkai

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!