Senki nincs biztonságban: a magánszféránk megszűnik – megvalósul az orwelli világ

Hirdetés

Hamarosan az egész világ sorra kerül, és minden lépésünkről tudni fog a nagy testvér! Az USA kormányzata lépi meg.

Nagyon nagy a baj. A titkos háttérhatalmi szervek már a nappalinkban vannak évtizedek óra, de most újabb meglepő, sokakat megbotránkoztató lépésre szánték el magukat.

A legvégső magánszféránkba akarnak beférkőzni.

Lassan már tényleg ott fogunk tartani, hogy a gondolatainkban fognak turkálni. De ezt még csak meg se említsük, ugyanis tényleg vannak már gondolatolvasási technológiákra irányuló kísérletek és fejlesztések is…

Szerencsére ezek még gyerekcipőben járnak… MÉG…

Hirdetés

Azonban a magánszféra teljes megszüntetése a cél, hogy a nagy testvér MINDENRŐL tudjon. Hová megyünk, mit eszünk, mikor és kivel vagyunk.

Az információ ugyanis hatalom. Egy olyan eszköz, egy tudás, amivel zsarolni lehet majd a jövő információ alapú társadalmában, és zsarolni lehet már napjainkban is.

Az amerikai kormány arra próbálja rávenni a Facebookot, hogy tegyék feltörhetővé a népszerű üzenetküldő alkalmazás, a Messenger titkosítását. Erre azért lenne szükség, hogy a bűnüldöző szervezetek a nyomozás során belehallgathassanak a Messengerrel küldött hangüzenetekbe.

Legalábbis ez a hivatalos sztori. Azonban könnyen belátható, hogy a végső cél egészen más lehet. Ugyanis annak is joga van ahhoz, hogy NE hallgassák le, akit esetlegesen lehallgathatnak fű alatt.

Mert a történelem során ha valamit megtanultunk, akkor az pont az, hogy a kormányzatok és a titkosszolgálat mindig visszaélt valamilyen szinten a hatalmával, ráadásul a hírhedt NSA lehallgatási botrány sem történt túlságosan régen.

Hirdetés

AZ AMERIKAI KORMÁNY NEM EGY KONKRÉT TELEFONKÉSZÜLÉK FELTÖRÉSÉT KÉRI, HANEM AZ ÜGYÉSZEK SÜRGETIK EGY OLYAN MEGOLDÁS FEJLESZTÉSÉT, AMIVEL BÁRMIKOR LEHALLGATHATÓ LEHET EGY ÜZENETKÜLDŐ SZOLGÁLTATÁS MINDEN FELHASZNÁLÓJA.

A következő lépés pedig az lesz, amit már nem hivatalosan most is alkalmaznak sok esetben: lehallgatóvá alakíthatnak bármilyen háztartási eszközt, tévét, számítógépet vagy fülhallgatót is akár.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Titokterminál

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!