Vész­jel­zést adtak le: min­den ATM ve­szély­ben van – le­nyúl­hat­ják az összes pénzt

Hirdetés

Az FBI adta ki a fi­gyel­mez­te­tést, amely már egy­ál­ta­lán nem csak ri­o­ga­tás.

Egy kiskapun keresztül rosszindulatú programot juttatnak a banki rendszerekbe, aztán átveszik fölöttük az irányítást, és az összes pénzt képesek kivenni az ATM-ekből kiberbűnözők.

Az FBI a napokban küldött ki erről egy bizalmas figyelmeztetést a pénzintézeteknek – tudta meg a Krebs on Security blog szerzője. Brian Krebs úgy értesült, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszély globális.

Az első áldozatra nem kellett sokat várni: mint kiderült, a héten az indiai központú Cosmos Bank szervereire jutottak be a hackerek, akik több mint 500 millió forintnyi összeget utaltak el maguknak egy kínai bankszámlára. Az ATM-ekben tárolt összegek korlát nélküli felvételével pedig több mint 3,2 milliárd forintnyi indiai rúpiát loptak el.

A The Pioneer című indiai napilap a Cosmos Bank tájékoztatására hivatkozva azt írja: a hackerek nem az ügyfelek számláit csapolták meg, hanem a bank saját számláit. Kanadából, Indiából és Hongkongból indíthatták a támadásokat, és 28 ország ATM-jeit használták fel a lopáshoz.

Hirdetés

Forrás: hvg

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!