Vigyázat! Csalók vadásznak NAV ügyfelek adataira – mindenki veszélyben van

Hirdetés

Csalók vadásznak NAV ügyfelek adataira, egy látszólag hivatalosnak tűnő e-mail segítségével. A hatóság felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy soha nem kérnek e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. 

Gyanús e-mail-re bukkantunk szerkesztőségünk levelezőfiókjában, melyet látszólag a Nemzeti Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (NAV) küldött számunkra.

A levél feladója a no.replys2@post.nav.gov.hu volt, ami első ránézésre egy hivatalos cím, azonban a küldemény további része tele van magyartalan mondatokkal, összefüggéstelen mondatszerkezetekkel, valamint értelmezhetetlen helyesírási hibákkal:

Mindez pedig arra enged következtetni, hogy a szöveges rész egy robot által generált/fordított szöveg, ami csak azért jött létre, hogy

Hirdetés
hamis indokkal, a levélben található linkre kattintva érzékeny adatokat csaljon ki a gyanútlan féltől.

A csalók leveléről a Pénzcentrum értesítette a NAV sajtóosztályát, aminek hatására a hatóság hivatalos közösségi oldalán is közzétette az üzenetet:

A NAV tájékoztatása szerint a hatóság soha nem kér e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

Forrás: pénzcentrum

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!