Gázzal fűt? Nagyon rossz hírünk van!

Hirdetés

A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra.

A szakemberhiány miatt a készülékek ellenőriztetésekor várakozásra és növekvő díjakra kell számítani.

Szeptember 15-én hivatalosan  elindult a fűtési szezon Magyarországon.Tehát gondoskodnunk kell otthonunk fűtési rendszerének beüzemeltetéséről. Sokan azonban csak az első nagy őszi lehűlés időpontjában kapnak a fejükhöz.

A Pénzcentrum értesülései szerint ismét háztartások tömege hagyta az utolsó pillanatra a fűtési rendszer ellenőrzését. Iparági információink szerint már most jellemző, hogy csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel. Sőt, a roham miatt áremelkedésre számíthatnak a családok: kiszállási díjtól függően, 15-30 ezer forint között mozog egy általános ellenőrzés.

Az ellenőrzés életbevágóan fontos.

Hirdetés

A fél éve nem használt tüzelőberendezésekben meglazulhatnak a tömítések, az alkatrészek elmozdulhatnak, ezért az első fűtési nap előtt szakemberrel kell átvizsgáltatni. A gázkészülék lángőrét tilos kiiktatni, működését nem szabad műszakilag módosítani. Noha a radiátorok légtelenítését mi magunk is elvégezhetjük, a hőtermelő-berendezések ellenőrzését csak gázszerelői igazolvánnyal rendelkező, szakképesített személy végezheti el.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, továbbá a gázigazolvány weboldalon megtalálhatók azok a regisztrált gázszerelők, akik jogosultak a felülvizsgálat, a karbantartás elvégzésére.

Forrás: hvg

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!