Megtudtuk: ennyit kaphat a so­rok­sári fu­tónő gyil­kosa

Hirdetés

Végre vá­la­szo­kat kap­tunk az or­szá­got öt éve fog­lal­koz­tató kér­dé­sekre: ki és miért ölte meg Kar­dosné Gyu­rik Krisz­ti­nát 2013 szep­tem­ber 25-én este.

A tet­tes a haj­lék­ta­lan élet­mó­dot foly­tató, öt éve va­gyon el­leni bűn­cse­lek­mé­nyek miatt bör­tön­ben ülő R. Szil­vesz­ter, aki va­ló­szí­nű­leg az előző na­pok­ban ki­nézte ál­do­za­tát. A kü­lö­nös ke­gyet­len­ség­gel, aljas in­dok­ból el­kö­ve­tett em­ber­ölé­sért va­ló­szí­nű­leg élet­fogy­tig tartó fegy­házra íté­lik.

Sajtótájékoztatón jelentette be szombaton dr. Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője: hosszú és kitartó nyomozás eredményeként megtalálták a soroksári futó nő gyilkosát. A tettes 2013 októbere óta börtönben van vagyon elleni bűncselekmények miatt, végül a DNS-e buktatta le. Nem tett vallomást, de a rendőröknek azt mondta, járt a helyszínen a kérdéses időpontban. Úgy adta elő, hogy ő a nő segítségére sietett, megütötte támadóját, akkor került a helyszínre a DNS-e. Erre a mesére alighanem öt éve készül.

A tettes 16 éves koráig élt a Vízisporttelep utcában szüleinél, asztalosnak tanult, de nem dolgozott. Hajléktalan életmódot folytatott, részben lopásból, rablásból tartotta fenn magát, 2013 szeptemberében és októberében balatoni nyaralókat fosztott ki, emiatt ítélték el. A telefonja cellainformációi alapján 2013. szeptember 23-án és 24-én is Soroksáron tartózkodott, valószínűleg ekkor figyelte ki a minden kora este itt futó Kardosné Gyurik Krisztinát, akire 25-én rátámadt, kezét-lábát összekötözte, részben lemeztelenítette, megbecstelenítette majd kötéllel megfojtotta. Sokáig úgy gondolták a rendőrök is, hogy több elkövető lehet, mert a 36 éves asszony jó kondícióban volt. R. Szilveszter magas, nagydarab, erős férfi, így jelentős fizikai erőfölényben volt, de valószínűleg azért kötözte meg áldozatát, mert a nő erőteljesen védekezett. 

Hirdetés

A gyilkosság idején a férfi 35 éves volt, most 40. Büntetése 2020-ig tart, csak ezután kezdheti meg annak a büntetésnek a kitöltését, amit a soroksári futó nő megöléséért kap.

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!