Mindenkit érint: nagyon fontos változásokat hoz a szeptember

Hirdetés

Véget ért a nyár, hamarosan kezdetét veszi az iskola, és a nagy melegnek is előbb-utóbb vége lesz.

Az élet bizonyos területein azon már a mai naptól kezdve változásokat tapasztalhatunk, ugyanis szeptember 1-jén több fontos módosítás is érvénybe lépett.

Mindig fontos változásokkal indul az ősz, ha másoknak nem, akkor a gyerekes családoknak mindenképpen, hiszen szeptember elején kezdődik az iskola.

Idén azonban egyéb területeken is fontos változásokat hoz a szeptember 1-je, amelyek szintén rengeteg magyar életét érinthetik.

  • Az Európai Bizottság 10 évvel ezelőtti döntése értelméből szeptember 1-től nem lehet halogén és gyertyaizzókat előállítani az Európai Unió területén, illetve ezek importja sem megengedett ezentúl. A kereskedelmi raktáron maradt izzók azonban továbbra is értékesíthetőek lesznek, ami azt jelenti, hogy akár még évekig találkozhatunk a boltokban ezekkel a termékekkel. Ennek ellenére érdemes a továbbiakban más, korszerűbb izzókat választanunk, azokkal ugyanis jelentős összegeket takaríthatunk meg.
  • Szeptember 1-től a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel szállhatunk fel a szerelvényekre. Ennek elmulasztása esetén a HÉV-en már csak pótdíj fizetése mellett vásárolhatunk kiegészítő jegyet. A változás nem vonatkozik azokra az állomásokra, ahol nincsen pénztár illetve automata. Az ellenőrök szeptember folyamán még nem fognak büntetni, de felhívják a figyelmet a változásra.
  • Szintén szeptember 1-től módosul az útdíj mértéket és a díjköteles szakaszokat szabályozó miniszteri rendelet. A rendelet számos helyen módosul, a díjköteles úthálózat szakaszainak száma az eddigi 2449-ről 2462-re, míg a hossza 6864 kilométerről 6880 kilométerre emelkedik.
Forrás: Pénzcentrum

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!