Visszatérhet a korkedvezményes nyugdíj

Hirdetés

Hamarosan döntés születhet a 2015-ben eltörölt korkedvezményes nyugdíjról, vagy a helyébe lépő megoldásokról.

Munkahelyekre lebontva listáznák, melyek azok a tényezők, amelyek károsan hathatnak egy dolgozó egészségére, aki emiatt kompenzációban részesülhetne. Visszatérhet talán a korkedvezményes nyugdíj is. A felvetésről a kormánnyal is megkezdődnek az egyeztetések – derült ki Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek szakértőjének nyilatkozatából, melyet a HírTV-nek adott.

A korábbi rendszerrel szemben – amely munkakörökre vonatkozott, most munkahelyekre vonatkozóan állítanák össze a tényezőket felsoroló listát – írja a napi.hu. Ennek oka az érdekvédelmi konföderáció felelőse szerint az, hogy azt tapasztalták, nagyon eltérők lehetnek a körülmények a különböző alkalmazóknál. Elkészült az a tanulmány, amely a kockázatértékelést is tartalmazza munkahelyenként, hogy hol van sok olyan egészségkárosító feltétel, amely korkedvezményt vagy a munkavédelmi feltételeket kíván.

A konföderáció a munkavállalók kompenzálását javasolja, egy állami alapból pótolnák a bevételkiesést.

Jelenleg egyeztetnek a munkáltatói oldallal, a kormányt is igyekeznek bevonni. Azt is javasolják, hogy a kockázatos munkahelyeken plusz rekreációs időt, akár szabadságot adjanak a dolgozóknak, illetve, hogy a megterhelő pozíciókban ne lehessen 8 vagy heti 40 órát dolgoztatni az embereket.

Hirdetés

Infostart nyomán

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!