Besokalltak a szlovákok a kormány hülyeségére

Hirdetés

A szlovákiai lakosok többsége ellenzi, hogy a kormány támogatja a veszteséges szénbányákat. Egy felmérés szerint ehelyett a bányák fokozatos felszámolását tartanák jónak – írja a napi.hu a pozsonyi Új szó cikke alapján.

A lakosság többsége Szlovákiában a veszteséges szánbányászat fokozatos felszámolását szorgalmazza – mondta  Ivana Kohutkova, a Greenpeace Slovensko igazgatója.

A környezetvédelmi szervezet, a Median SK közvélemény-kutató intézettel végzett felmérést. A megkérdezettek 60 százaléka a hazai szénbányászat felszámolását tartja a legjobb megoldásnak, 64 százalékuk a szénerőműveket is bezáratná. Hetven százalékuk fejezte ki az elégedetlenségét azzal, hogy a kormány az adókon keresztül a lakossággal fizetteti meg a veszteséges szénbányák lélegeztetőgépen tartását.

Ugyanakkor legtöbben nem anyagi okok miatt, hanem a szénbányászat által okozott környezeti károk és az emberi szervezetre gyakorolt negatív hatásai miatt szorgalmazzák a bányák bezárását.

A felmérésből kiderült, hogy az emberek csaknem háromnegyede a megújuló energiaforrásokban látja a jövőt, míg a földgázra csak a 14, a szénre pedig az öt százalékuk voksol. Tízből kilencen gondolják azt, hogy a kormány nem tesz eleget a megújuló energiaforrások bevezetése érdekében.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!