Botrány a sportszövetségnél: nyomoz a NAV!

Hirdetés

Nyomozást rendelt el a IX. kerületi ügyészség a Magyar Teniszszövetség ellen, miután megalapozottnak találták az egyik tagszövetség feljelentését. Egy összeférhetetlenséggyanús ügy kelthette fel a hatóság figyelmét – írta meg a hvg.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt rendelt el nyomozást a Budapesti IX. kerületi Ügyészség a Magyar Tenisz Szövetség vonatkozásában, áll egy, a hvg.hu birtokába jutott ügyészségi értesítésben, amit, mármint a nyomozást a NAV teljesít majd. Úgy tudjuk, gazdálkodási ügy borzolja a kedélyeket, egy tagszövetség tett feljelentést, amit az ügyészség megalapozottnak talált, miután olyan információk birtokába jutott, amelyek nagyfokú aggodalomra adnak okot.

A probléma része, hogy a teniszszövetség nem teszi közzé 2017 áprilisa óta az elnökségi döntéseket, és a közhasznúsági jelentéseket, így nem lehet utánajárni bizonyos döntéseknek. Pedig nem kis pénzzel gazdálkodnak teniszberkekben: az utóbbi időben 7 milliárd forint állami pénz áramlott ebbe a sportba. Forrásaink szerint nem véletlen, hogy a hét elnökségi tagból négyen lemondtak, nem tudták vállalni a vezetés tevékenységét.

A konkrét ügyről annyit hallottunk, hogy megalakult egy cég, amelyben a szövetség egyik tisztségviselője a tulajdonos, és a cégnek átutalt a szövetség egymilliárd forintot egy feladat elvégzésére.

Korábban többen bírálták a szövetség gazdálkodását és tevékenységét, közben Fucsovics Márton és Babos Tímea topteniszezőink is.

Hirdetés

Az ügyben kerestük Richter Attila teniszszövetségi főtitkárt, egyelőre nem sikerült elérni, és az Emminél is rákérdeztünk, folyik-e nyomozás az ügyben.

Forrás: hvg

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!