Ez egy szabad ország: Lázár János végleg betiltatná a dohányzást Magyarországon

Hirdetés

Lázár János kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. utána születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket.

“Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket” – ezt jelentette be első nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosként tartott nyilvános előadását Lázár János, a Tobacco Hungary 201 konferencián Siófokon. Lázár szerint erre van szükség ahhoz, hogy Magyarország valóban füstmentes ország lehessen – írja az Index.

A Lázár által javasolt lépés értelmében mindenki más vehetne cigit még akkor is, amikor a 2020 után is, és akkor is, amikor a 2020-as generáció már elmúlt 18 éves, vagyis a mostani szabályok szerint vehetne már cigarettát. Lázár azt is elmondta, a dohányzás nem alapvető emberi jog, mert korlátozza a nemdohányzókat az egészséges élethez való alapvető jogukban, így tiltani lehet. A magyar kormány céljának pedig véleménye szerint az kell, hogy legyen, hogy Magyarország teljesen füstmentes ország legyen.

Lázár emellett betiltaná:

  • a kocsiban való dohányzást
  • az e-cigik és hasonló alternatív dohánytermékeket

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!