Nagy bajban van Erdei Zsolt – börtön is lehet belőle

Hirdetés

A Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke, Erdei Zsolt egyre nagyobb bajban van.

A hétfő délelőtti elnökségi ülésen olyan dolgokra derült fény, ami miatt igencsak megütheti a bokáját.

– Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit – üvöltözött az elnöki testület tagjaival Erdei, aki közben akkorát csapott az asztalra, hogy minden lerepült róla.

– Zsolt akkor készült ki, amikor kiderült, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni ellene – mondta egy egy neve elhallgatását kérő bennfentes. – Tudni kell, hogy az el­nök egy négyfős brigádot bízott meg az ifjúsági világbajnokság meg­szervezésével. Ám a szövetség Sz. János és K. Hanna vezetésével teljesen elmebeteg költekezésbe kezdett. Zsolt sleppje megbízási szerződéssel dolgozott, sőt ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtottak be a rendezési költségek elszámolásáról.

Az elnökség az anomáliák és a felhalmozott 348 millió forintos hiány miatt eljárást kezdeménye­zett, ami azt jelenti, hogy az ügyészség fogja megállapítani, történt-e bűncselekmény.

Hirdetés

– Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is fennáll – tette hozzá az informátor.

– A vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak többre a tervezettnél. Rá kellett jönnünk, túlbecsültük Zsoltot, nem való erre a pozícióra. Nem gondoljuk, hogy szándékosan lopta volna meg a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát. Viszont ő az elnök, minden az ő aláírásával történt, ha megállapítják a bűncselekményt, nem sok esély van rá, hogy megússza a felelősségre vonást. Az általa megbízott menedzser, Sz. János is érzi a vesztét, hiszen közölte az ülésen, csak az ügyvédjén keresztül hajlandó bármilyen kérdésre felelni. Természetes, hogy mindenki lopásról, csalásról beszél. Rengeteg számlát nem látunk, több millió forintnak nincs nyoma, de ami van, az is követhetetlen.

Forrás: bors

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!