Nem kapta meg a kitűzött jutalmat a móri bankrablók lebuktatója – még neki kellett fizetni

Hirdetés

“Rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha a példámon keresztül látja, mi jár viszonzásképpen” – mondta a Blikknek az az amatőr régész,aki 2006. októberében egy Tatabánya melletti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált.

A zsákban egy Skorpió géppisztoly válltámasza volt. Szebenyi István bevitte a rendőrségre a táskát, a tárgyakról vett DNS-minta vezette a nyomozókat Nagy Lászlóhoz, akié a táska volt, majd elfogták társát, Weiszdorn Róbertet is.

Azaz a móri bankrablókat.

2002-ben történt a móri Erste Bankban a nyolc ember életét követelő bankrablás. A rendőrök először mást gyanúsítottak, végül kiderült, hogy Nagy és Weiszdorn a tettes. Előbbi a börtönben öngyilkos lett, utóbbi tényleges életfogytiglani büntetését tölti, a rácsok mögött lelkész lett.

Az amatőr részész nemhogy a 25 millió forintos nyomravezetői díjat nem kapta meg, de még tőle követel a végrehajtó 180 ezer forintot, mégpedig perköltségre. Mivel ugyanis

Hirdetés

a kitűzött díjat nem kapta meg, bírósághoz fordult, a pert azonban elvesztette.

“A pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ezek szerint az, hogy általam jutottak a zsaruk a perdöntőnek számító maradványokhoz, nem számít” – mondta a Blikknek felháborodva Szebenyi István.

A férfi azt mondja: nem fizet, mert egyrészt nincs ennyi pénze, másrészt felháborítónak tartja ezt az eljárást.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!