Ryanair-botrány: folytatódik a reptéren hátrahagyott gyerekek kálváriája

Hirdetés

Egy gyerekekből, tinédzserekből álló magyar sportcsapat repülője nem szállt fel Olaszországból.

A gyerekekből, tinédzserekből álló magyar sportcsapat egy tornára utazott Milánóba.  Az előttük induló repülő még felszállt, ők azonban már azt a tájékoztatást kapták, hogy késve indulnak, később pedig azt, hogy egyáltalán fel sem száll a repülőjük

Később pár utas bár vissza tudott jutni Budapestre másik járatokkal, többen továbbra is a reptéren ragadtak.

Az ott maradt csapatnak a reptér felajánlott ezek után egy buszos hazatérési lehetőséget, azonban a milánói magyar konzulátus lebeszélte őket a buszos utazásról, az Olaszországban uralkodó szörnyű időjárási viszonyok miatt.

Így a kis csapat tagjai arra kényszerültek, hogy egy négy csillagos szállodában húzzák meg magukat éjszakára, ami nem volt olcsó, ráadásul még csak nem is a Ryanair fizette.

Hirdetés

Közben elkezdtek pénzt gyűjteni a barátok Facebookon a szerencsétlenül járt csapatnak, amivel már nem érezték magukat olyan tehetetlennek. Ettől függetlenül a nagy nehézségeknek és lelki traumának kitett kislányok hétfő estére már össze-összeroppantak, sírás, kétségbeesés zajlott a reptéren. Ráadásul az egyikük meg is fázott.

“Csak érjünk már haza” – ez volt és most is ez az egyetlen óhaja, írja meg a HVG.

A tizenkét fős csapat most megérkezett Milánóba, ahol a konzulátusról kimentek eléjük, és segítettek elintézni a vonatjegyüket Bécsbe, ahonnan már a kint ragadt gyermekek családtagjai fogják hazahozni a gyerekeket, és kísérőiket.

Az egyelőre még nagy kérdés, hogy a Ryanair meg fogja-e téríteni az anyagi károkat, a lelki sebeket egy darabig biztos nem lesz könnyű elfelejtenie a gyerekeknek.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!