Újabb fejlemények az óraátállítási ügyben

Hirdetés

Nem támogatják az uniós tagállamok kormányai, hogy már 2019-ben eltöröljék az óraátállítást – ez derült ki a közlekedési miniszterek hétfői informális értekezletén – írja a 24.hu

Norbert Hofer osztrák közlekedési miniszter szerint hosszabb felkészülésre van szükség. Az osztrák javaslat arról szól, hogy csak 2021-ben töröljék el az óraátállítást, és ezt a tagállamok nagy része elfogadhatónak tartja. Hofer szerint három ország, Nagy-Britannia, Svédország és Lengyelország szkeptikus a kérdésben.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a múlt hónapban jelentette be, hogy már jövő októberben eltörölnék az óraátállítást, és szeretnék, ha áprilisig minden tagállam eldöntené, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretné állandósítani.Az osztrák közlekedési miniszter szerint ugyanakkor a légitársaságoknak 18 hónap felkészülésre lenne szükségük.

Figyelni kell arra, hogy ne okozzon fennakadást a tagállamok időzónáinak különbözősége. A luxemburgi közlekedési miniszter ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy a náluk dolgozó munkaerő közel fele Belgiumban, Franciaországban és Németországban lakik, s katasztrofális lenne, ha ezek az országok különböző időzónákba kerülnének. A dán közlekedési miniszter pedig közölte: hazájában széles körű társadalmi vitát akarnak tartani, ezért életszerűtlen, hogy már jövőre döntés szülessen.

A tagállamok közlekedési miniszterei december 3-án tartanak hivatalos tanácskozást, ahol újra napirendre kerülhet a kérdés.

Hirdetés

Forrás: infostart

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!