Vigyázat! Terjed a lakásokban az új, veszélyes bogár

Hirdetés

Egyre töb­ben ta­lál­koz­nak ott­hon a csu­pán sze­zám­mag nagy­ságú, barna színű, pán­cé­los kop­ra­bo­gár­ral.

Mé­rete olyan kicsi, hogy sza­bad szem­mel aligha ál­la­pít­ható meg, hogy vele van dol­gunk. Leggyakrabban lisztekben, zsemlemorzsában, valamint a szekrények, parketták légréseiben izegnek-mozognak.

A rovarirtókat újabban heti szinten riasztják koprabogarak miatt – még ha a pontos megnevezésével nincsenek is tisztában a lakók.

Ez a rovarfaj képes kiszorítani az őshonos fajokat. A kereskedelem felgyorsulása miatt mindenhová képesek nagyon rövid időn belül eljutni, csupán a konténereken keresztül Az áruházakban vásárolt élelmiszerekkel is hazavihetjük őket. Nem hiába ismerték ezeket korábban raktári kártevőként”– mondta Szántó György, az ArtPooldesign Kft. kártevőirtó szakembere.

A fémen és a gumin kívül szinte mindent képesek megrágni. A szakember szerint minden lakásban megfordulnak, van, hogy észrevétlenül, máskor akár látványosan, de egyre több helyen szaporodnak el, főleg a panellakásokban.

Hirdetés

A szakértő szerint ilyenkor a rovarirtó szerek csak ideiglenesen segíthetnek, a felszínen nem látható koprabogarakat hozzáértők tudják szakszerűen eltávolítani.

Forrás: ripost

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!