Folytatódik a brutális ítéletidő Olaszországban – a Szent Márk téren medúza úszkált

Hirdetés

Napok óta heves viharok tépázzák Olaszországot: özönvízszerű esőzések, rendkívüli erejű szélviharok, földcsuszamlások és megáradt folyók pusztítanak.

Az ítéletidő miatt több északi tartományban is a legmagasabb fokú riasztást rendelték el. Szinte az egész ország a rossz idő szorításában van, amely Afrika felől hozott vihart, monszunszerű esőt és erős, meleg szelet. Rendkívül súlyos a mérlege az elmúlt napok heves viharainak és áradásainak: 17-en meghaltak, és csak Veneto régióban egymilliárd eurós károk keletkeztek.

Csütörtökön a legmagasabb fokozatú riasztás volt érvényes az északkeleti Venetóban, amit péntekre is meghosszabbítottak. Kiemelt lesz a készültség a következő 24 órában Umbria tartományban és Dél-Olaszországban is. Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében, ahol négy napja ömlik az eső, amely többszörösére duzzasztotta a patakokat, a heves eső és szél pedig több ezer fát döntött ki.

Valle d’Aostában a 2000 méteren fekvő Cervinia városát a hó temette be, amire a helyi lakók emlékezete szerint soha nem volt példa november elején. A Pó-folyó tetőzése a következő napokban várható.

Velencében csökkent az ár szintje, de a szigetek egy része továbbra is víz alatt van. A Szent Márk téren úszó medúzát észleltek. Rómában csütörtökön is egész nap zuhogott az eső. Több metróállomást lezártak a beáramló víz miatt. A szicíliai Palermót is az esővíz árasztotta el. Az előrejelzések szerint az esős idő jövő hétig nem hagyja el Itáliát.

Hirdetés

Damage in Rapallo, Liguria, NW Italy

Damage in Rapallo, Liguria, NW Italy on October 30, the day after the severe weather outbreak! Video: Nik Vojvodic

Posted by Severe Weather Europe on Thursday, November 1, 2018

Hirdetés

Terracine (LT), central Italy

Severe wind damage after severe thunderstorms in Terracine (LT), central Italy, yesterday, October 29. Report: Antonella Cantaro

Posted by Severe Weather Europe on Monday, October 29, 2018

Cervinia (2000 m), NW Italy

Hirdetés
Hirdetés

Good Morning! We start off with this fine view of heavy snowfall in Cervinia (2000 m), NW Italy yesterday, November 1. Report: max_rossi73 IG via Meteoplus

Posted by Severe Weather Europe on Thursday, November 1, 2018

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!