Sok mosószer, a legismertebb márkák szerei is elbuktak a legújabb vizsgálaton

Hirdetés

Egy egészségügyi szervezet egészségkárosító vegyszereket talált a különböző termékekben.

Még a legnagyobb, legismertebb márkák szereinek is jutott a legrosszabb értékelésből – írja a pénzcentrum. cikkére hivatkozva a napi.hu.

Az Environmental Working Group (EWG) összetevők alapján pontozta a mosószereket, minél alacsonyabb az értékelést kapott egy termék, annál több káros anyag található benne. A forgalomban lévő mosószerekben a különösen veszélyes összetevők között olyanokat találtak, mint például a nonil-fenolok, nonil-fenol-etoxilátok – amelyek a többi között bőr allergiát, légzési problémákat, asztmát, hormonzavarokat is okozhatnak, vagy a legsúlyosabb esetben rákot, és DNS-károsodást – , az 1,4-dioxán – amely egy ismert rákkeltő anyag, irritálhatja a bőrt, a szemet, a tüdőt -, vagy a nátrium-lauril-szulfát és nátrium-laureth-szulfát.

Ezek az anyagok azonban nem csak a mosószerekben vannak jelen, hanem számos más háztartási vegyszerben is a tisztószerektől a kozmetikumokig.

Az EWB összesen csaknem 400 terméknek adott F, azaz legrosszabb minősítést, olyan nagy neveknek is, mint például Ajax, Dreft, Ultra, OxiClean, Persil, vagy a Tide.

Hirdetés

 

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!