Súlyos megszorítások: megtiltotta az év végi jutalmak kifizetését a SOTE

Hirdetés

Súlyos megszorítások vannak a Semmelweis Egyetemen, Szász Károly kancellár megtiltotta az év végi jutalom kifizetését és a csekély értékű ajándékutalvány adományozását – írja a hvg.

Szász kancellár utasítása október 18-i keltezésű, felkerült az egyetem honlapjára is, a dokumentum szerint a lépést a gazdaságos és hatékony működés elősegítése érdekében hozta meg a kancellár.

A kancellári döntés súlyos érvágás a SOTE szakdolgozóinak: a korábbi gyakorlat szerint a jutalom, illetve a csekély értékű ajándékutalvány évente több tízezer forintot tett ki azoknak, akik bruttó 250 ezer forintnál kevesebb munkabért kapnak.

A mostani pénzügyi szigor nem előzmény nélküli, a Magyar Hang szerint a Semmelweis Egyetem a felsőoktatásban példátlan módon, szeptember végéig elfogadott költségvetés nélkül működött. Információjuk szerint mindennek hátterében hatalmi harc húzódik. A nyáron Merkely Bélát nevezték ki rektornak, akinek nem tetszik Szász azon törekvése, hogy az orvosigazgatóktól a kórházak gazdasági igazgatóinak adna át bizonyos jogköröket.

Az ELTE három karán is komoly megszorítások léptek már  életbe:  leállították a beszerzéseket, és bér-, valamint létszámstopot is előírt az ELTE kancellárja.

Hirdetés

Forrás: hvg

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!