Januárban jön a legmenőbb magyar Merci – mutatjuk

Hirdetés

Olyan lesz az új CLA, mintha egy kupét és egy limuzint gyúrtak volna egybe.

Az első ízelítő kép a gyártól. A kupés tetővonal nem túl praktikus a szűk hátsó fejtér miatt, de legalább szépFORRÁS: © DAIMLER AG/DAIMLER AG – GLOBAL COMMUNICATIONS MERCE DES-BENZ CARS

A Mercedes már az utolsó simításokat végzi a második generációs CLA-n, aminek világpremierje 2019 januárjában lesz a  Las Vegas-i CES elektronikai vásáron. A Kecskeméten készülő, C118-as gyári kódnevű CLA értékesítése várhatóan 2019 nyarán kezdődhet meg, a négyajtóst pár hónappal később követi a viszonylag kis rakterű, de jól variálható Shooting Brake sportkombi.

A négyajtósról olyan, friss képek jelentek meg, amelyek a gyári szélcsatornában készültek. Nyilván nem véletlenül szervezték oda az exkluzív fotózást, ugyanis a régi CLAa világ legáramvonalasabb autójának számított,és valószínűleg az újnál is nagyon odafigyelnek az aerodinamikára.

Az új CLA legkomolyabb ellenfele házon belülről érkezik, úgy hívják, hogy A-osztály limuzin (a képen)FORRÁS: DAIMLER AG/DAIMLER AG/DAIMLER AG – GLOBAL COMMUNICATIONS MERCEDES-BENZ CARS

Igaz, a régi rekordert az új A-osztály négyajtós változata pár hónapja már letaszította a trónról, mert ugyan 0,22-es alaktényezőjük megegyezik, de a limuzinnak valamivel kisebb a homlokfelülete (2,19 m2).

Ahogy korábban, az új CLA technikája is egy az egyben az A-osztályból érkezik.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy új platformot, merevebb karosszériát, teljesen új utasteret, fejlett beszédfelismerő mesterséges intelligenciával rendelkező MBUX fedélzeti menürendszert, szélesvásznú digitális képernyőket és új motorokat kap a négyajtós kupé.

Változás, hogy a hátsó futómű kétféle lehet: a gyengébb változatok egyszerű csatolt lengőkart, az erősebbek független, többlengőkaros rendszert kapnak, természetesen adaptív csillapítás is rendelhető lesz.

A 4,55 méter hosszú A-osztály limuzinhoz képest elegánsabb és sportosabb lesz a CLA, mivel hosszabb karosszériát (és tengelytávot), de alacsonyabb, kupésan ívelt tetőt kap, ígyamit a fejtérben elveszít, azt valószínűleg visszanyeri a hátsó lábtérben.Szemből könnyű lesz megkülönböztetni a két kompakt négyajtóst, mert a CLA-nak egyedi formájú fényszórókat terveztek, a hátsó lámpái pedig a nagytesó, a CLS stílusában készülnek.

A motorkínálat várhatóan 136-tól (CLA 180) 410 lóerőig (CLA 45 AMG) terjedhet, az értékesített mennyiség nagy része várhatóan a többféle teljesítménnyel is kérhető, Renault-val közösen fejlesztett 1,33 literes benzines turbómotorral talál majd gazdára.

A CLA 45 AMG csúcsmodell újdonsága a közel 30 lóerővel megnövelt teljesítményen felül a drift üzemmóddal is rendelkező spéci összkerék-meghajtás, valamint a nyolcfokozatú dupla kuplungos automata váltó lesz.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!