Külföldi lapszemle- így vélekednek a magyarországi eseményekről

Hirdetés

Mozgalmas volt a szerdai nap: a parlamentben a magát demokratikus ellenzéknek hazudó formációk erőszakkal, anarchista eszközökkel szerették volna megakadályozni, hogy Parlament megszavazza a túlóratörvényt. Miután ez nem sikerült 1-2 ezer ember vonult az Országház elé, ahol inzultálták az éppen túlórázó rendőröket, és keresztényellenes jelszavakat skandáltak. Egyesek az ország karácsonyfáját is le akarták dönteni. Az eseményekre természetesen a haladó nemzetközi sajtó is reagált, akik – mintha parancsra dolgoztak volna – ismét káoszt, vitatható törvényeket emlegetnek hazánk kapcsán, a rendőrök provokálást, az ellenzék botrányos viselkedését természetesen nem említik.

AZ EURAKTIV 

Az “Euraktiv” a szerdai eseményekről

“Káoszba fulladt, ahogy a magyar képviselők megszavazták a rabszolgatörvényt és a kormány által irányított bíróságot” címmel írt egy lenyűgöző cikket.

A lap véleménye szerint a magyarok kétharmada ellenzi a túlóratörvényt, és kiemeli, a szakszervezetek blokáddal és  folyamatos demonstrációval fenyegetik a magyar kormányt. “Meglepő”, de igaz, az Euroaktiv cikke a Helsinki Bizottság bíróságokkal kapcsolatos véleményét is idézi, mely szerint hazánkban súlyos veszélyben van a jogállamiság. A lap az ellenzék botrányos és törvénysértő viselkedéséről nem tesz említést és nem magyarázza el olvasóinak, hogy mik a feltételei és esetleges előnyei annak a bizonyos 400 órányi túlórának.

Hirdetés

A DAILY TRUST 

A magyar kormány elfogadta a munka törvénykönyvének Orbán Viktor pártja által javasolt a módosítását, mely a kritikusok szerint kizárólag a munkáltatóknak kedvez – írja a Daily Trust.

A rövid cikk csupán arra tér ki, hogy az ellenzéki pártok kénytelenek voltak a fütyülés és a pódium elfoglalásának eszközéhez nyúlni, hogy megakadályozzák a voksolást, ami nem sikerült. Többször is kiemelik, a módosítás következtében drasztikusan nő a túlórák száma Magyarországon. Magyarázatot és részleteket Daily Trust sem közölt.

A GUARDIAN 

A The Guardian is hozta szokásosat, a lap sokat vitatott törvényeket emleget, amelyeket “egy káosz közepette” szavazott meg a “jobboldali” kormány, miközben az ellenzéki képviselők szirénákkal és síppal próbálták ezt megakadályozni. A Guardian el is magyarázza miről szól a módosítás: szerintük arról, hogy ezentúl a mukkáltató ezentúl több túlórát “követelhet” a munkavállalóktól. A lap kiter arra is, hogy Orbán Viktort azzal gyanúsítják, hogy független intézmények működését vette az irányítása alá, és kiemelik, ezek között a média platformok nagy része is szerepel.

Hirdetés

A The Guardian szerint a miniszterelnök a frissen megszavazott törvények miatt újabb összeütközésekre számíthat az EU-val. A lap szintén emlegeti a “független és mindig objektív” Helsinki Bizottságot, akik szerint baj van a jogállamisággal hazánkban. A The Guardian a cikke végén emlékeztet arra is, hogy miután harmadszorra nyert kétharmaddal a kormány áprilisban, azóta minden eddiginél erősebb migráció-ellenes retorikára  kapcsolt, Orbán Viktor pedig a kritikákat semmibe véve betonozta be a hatalmát.

A REUTERSNEK SEM SIKERÜLT RAGASZKODNI A VALÓSÁGHOZ

A Reuters nem hazudik a szerdai eseményekről szóló cikkében igazából csak a valóságot kirajzoló részleteket hallgatja el. A hírügynökség úgy számolt be a parlamenti eseményekről, hogy

“A Fidesz a nagy többségével átnyomta a javaslatot.”

illetve kifejtik “az ellenzék szerette volna megakadályozni mindezt”, azt azonban nem említik, milyen módszerekkel. Az esti demonstráció kapcsán a portál több száz rendőrről és 200 tüntetőről ír, de azt is kénytelenek megemlíteni az objektivitás jegyében, hogy a miniszterelnök sokak kedélyét felborzolta Európában azzal, hogy autokrata rendszert épített ki, és az irányítása alá vonta a tudományt, a bíróságokat és a médiát.

Hirdetés
Hirdetés

Csak így egyszerűen.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!