Macron nem aggódik a párizsi polgárháborús helyzet miatt

Hirdetés

A francia elnök jelenleg a sárgamellényes tüntetők ellen “küzd”, akik egyértelművé teszik a világ számára, hogy a haladó szellemiségű Franciaországban bizony óriási gondok vannak.

Emmanuel Macron kijelentette, hogy a tüntetések miatt nem fog lemondani terveiről és továbbra is Európa egyik vezető politikusa kíván maradni.

Macron a világ 19 legnagyobb gazdaságának, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport vezetőinek találkozójára látogatott Argentínába. A helyi La Nacion lapnak adott interjúban elmondta: tudja, hogy az emberek dühösek, türelmetlenek, de továbbra is gőzerővel folytatja „reformjait” anélkül, hogy felhagyna eddigi ambícióival.

A francia elnök eddig is határozott véleménnyel volt a “sárga mellényes” tüntetőkről. Az elnök gengsztereknek nevezte a tüntetéssorozat résztvevőit, továbbá tömegben megbúvó “barnainges nácikat” és a “barna pestist” okolta a hétvégi demonstrációk erőszakossá válásáért.

Emmanuel Macron emellett Donald Trump amerikai elnök politikáját is erősen bírálta, amiért Trump a nemzeti érdekeket előrébb rangsorolja mint a globális érdekeket, mondván, hogy az amerikai elnök politikája károsan hat a franciák szövetségeseire is.

Hirdetés

Ezekben a válságos időkben szükség van arra, hogy megvédjük közös értékeinket, amelyek együttműködésen alapulnak” – mondta.

Sokan szeretnék azt gondolni, hogy jobban tudjuk megoldani a nehézségeinket elszigetelődéssel és határaink bezárásával”– fejtette ki véleményét a francia elnök Trump jelenlegi politikájáról.

Macron szerint az egyre népszerűbb nacionalizmus csupán ideiglenes jelenség, és csak a munkás és a középosztály által kifejezett “szenvedés” eredménye, akik egyelőre nem értik a globalizáció előnyeit.

A francia elnök azzal állt ki a globalizáció mellett, hogy az “nagymértékben csökkentette a világ szegénységét és a vártnál sokkal nyugodtabb világot hozott”.
Mindezt valóban „jól” mutatják az közelmúlt terrortámadásai, a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények és a megnövekedett antiszemitizmus is Európában.

A polgári zavargások és a „tisztességtelen” állampolgárok ellenére Macron megesküdött, hogy nem fog visszalépni környezetvédelmi reformjaitól.

Forrás: 888

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!