Nukleáris háború és szingliség, de köszöni jól van – Putyin évvégi sajtótájékoztatója

Hirdetés

A fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet az orosz elnök szerint.

Nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét – figyelmeztetett az orosz elnök a csütörtökön Moszkvában megtartott év végi sajtóértekezletén, egyúttal kifejezve reményét, hogy a józan ész fog felülkerekedni.

A fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet. Oroszország a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) felszámolásáról és a hadászati nukleáris eszközök csökkentéséről szóló Start-3 szerződés amerikai felmondása esetén ugyanúgy a paritás fenntartására fog törekedni, ahogy azt tette azt követően is, hogy az Egyesült Államok kivonult a hadászati rakétavédelmi rendszerek kiépítését korlátozó (ABM) szerződésből – közölte Vlagyimir Putyin. 

Az orosz vezető óvott attól, hogy az Egyesült Államok kis kapacitású nukleáris eszközök rendszerbe állításával leszállítsa a nukleáris küszöböt, vagy hagyományos robbanótöltettel felszerelt ballisztikus rakétát bocsásson fel, mert az összetéveszthető egy nukleáris eszköz indításával, ami globális katasztrófához vezet.

Újságírói kérdésreválaszolva elárulta, hogy tisztességes ember lévén újra megházasodna.

Puytin 2013-ban vált el feleségétől, akivel 30 évig voltak együtt és két gyermekük született. A válás óta Alina Kabaeva olimpikonnal lehetett kapcsolata, de ezt soha nem erősítették meg. 

Hirdetés

Az orosz elnök azt is elmondta, hogy egészsége rendben van, továbbra is sportol, néha viszont megszokott fázni.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!