Drá­mai elő­re­jel­zés: Jön az év leg­hi­de­gebb napja

Hirdetés

Mára le­fagy az or­szág: sok­felé az or­szág­ban nap­pal sem lesz fagy­pont fö­lötti a hő­mér­sék­let a haj­nali bru­tá­lis fagy, he­lyen­ként -17 fokos hő­mér­sék­let után!

A hét­vé­gén jön az eny­hü­lés és az ol­va­dás. Eu­rópa több or­szá­gá­ban ka­taszt­ro­fá­lis a hely­zet a ha­tal­mas hó miatt.

4 megyére adtak ki figyelmeztetést mára a hófúvások veszélye miatt. A hosszú távú előrejelzések szerint ez a péntek lesz a hónap leghidegebb napja, helyenként akár -17 is lehet mérni hajnalban!

Az éjszaka még szombatra virradóra is brutálisan hideg lesz, sokfelé -15 fok lesz, de a hétvégére jön az olvadás, a nagy havazást felváltja a havas eső és az eső: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton akár plusz 6, vasárnap +2,+7, hétfőn pedig már +2, +9 fok is lehet.

A következő hetekben már nem várhatók nagy szélsőségek:szokványos januári hideg lesz, napközben alig pár fokkal fagypont fölött – de olyan hideg februárig már nem várható, mint ma.

Hirdetés

Európa-szerte óriási gondokat okoz a nagy havazás. Még Görögországban is esett az elmúlt napokban, ott -23 fokos rekordalacsony hőmérsékletet mértek. Fennakadások voltak a busz- és vonatközlekedésben is. A pusztító havazás miatt egy időre lezárták Montenegró fővárosának repülőterét, több járatot törölni kellett. Macedónia hegyes részein a havazás miatt betiltották a teherforgalmat. A balkáni ország meteorológiai szolgálatainak előrejelzései szerint a következő néhány napban a hótakaró további vastagodására lehet számítani, felmelegedés pedig csak jövő hétre várható. Nagy-Britanniában pedig még nem esett, a hó, de jövő hétre oda is kíméletlen időjárást jósolnak.

A több napja tartó havazás eddig főként Bajorország déli részén, az Alpokban okozott gondokat, most viszont már Türingiában és Szászországban is. Késések és járatkimaradások nehezítik a közlekedést például a drezdai repülőtéren, és a térségben számos baleset történt. Növelte a közlekedési káoszt, hogy több száz járatot töröltek a düsseldorfi, a köln-bonni és a stuttgarti nemzetközi repülőtér csütörtöki menetrendjéből a biztonsági szolgálatok dolgozóinak egész napos sztrájkja miatt.

Három budapesti járatot is töröltek!

Münchenben a buszok a legtöbb vonalon nem tudják betartani a menetrendet, a bajor főváros nemzetközi repülőterén pedig 60 járatot töröltek. Halálesetek is vannak: Teisenberg területén egy nőt sodort el a lezúduló lavina szombaton. A társainak sikerült elmenekülni a hó fogságából, és azonnal segítséget hívtak, de a nő életét már nem sikerült megmenteni. Bad Tölz közelében pedig egy 19 éves fiatal halt meg autóbalesetben, valószínűleg a csúszós aszfalt miatt.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!