Gondban van a győri Audi – jövőhéten minden eldől

Hirdetés

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) bértárgyaló delegációja állítása szerint választ sem kapott a motorgyártótól a bérfejlesztési ajánlatára, ezért hamarosan a sztrájkbizottság felállításáról dönthetnek – írja a napi.hu.

Január 9-én, az Audi Hungária Független Szakszervezet bértárgyaló delegációja kibővülve a szakszervezet teljes elnökségével Rendkívüli Elnökségi Értekezletet tartott. Az elnökség sajnálattal vette tudomásul a munkáltatói oldal hozzáállását, miszerint a tárgyaló felek közösen lefektetett szabályait, határidőit sem tartja be és a mai napig nem válaszolt a szakszervezet ajánlatára hivatalosan, amire a korábbi bértárgyalások során soha nem volt példa – számol be hírlevelében a szakszervezet.

A testület a kialakult helyzet miatt január 14-én a bizalmi értekezleten dönthet arról, hogy a lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek és állítsa fel a sztrájkbizottságot.

Hangsúlyozzák a dolgozóknak címzett közleményükben, hogy az AHFSZ továbbra is nyitott a tárgyalásokra és várják a vállalat válaszát az ajánlatukra. Készek egyeztetni az újabb, Auditól értekező béremelési ajánlatról is, ha kapnak ilyet.

Tavaly ősz óta tart a bérvita a győri Audinál, az AHFSZ elutasította a vállalat jövő évre vonatkozó bérajánlatát.

Hirdetés

Az érdekképviselet november 9-én átadott bérkövetelési csomagjában a munkáltatóénál lényegesen nagyobb alapbéremelést javasol, továbbá a béren kívüli juttatások megnövelését követeli.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!