Így tussolták el a csernobili katasztrófát – dokumentumfilm

Hirdetés

A szovjet vezetés azonban a végsőkig próbálta titokban tartani a balesetet. Még az újságokban és a hírekben is félretájékoztatták az embereket…

Valójában a szovjet vezetés és a teljes vezérkar régóta tudott a katasztrófáról, és annak súlyosságáról. Azonban ezt napokig sem a tévék sem pedig a rádiók nem mondták be…

Bár sokan látták Kijevből a hatalmas lángcsóvákat, senki sem tudta, miért vannak ott, és hogy ilyen nagy a baj, és a fejük felett gyűlnek a “halál fellegei”.

A Csernobil közelében fekvő Pripjaty városának közel 50 ezres lakosságát titokban, alig 3 óra alatt evakuálták április 27-én, a katasztrófa után.

Nem tették meg ugyanezt a többi közeli település esetében…

Hirdetés

Május elsején több százezer ember vonult végig az utcán a felrobbant atomreaktor közelében lévő Kijevben. A tavaszi időben piknikeztek, kinti tevékenységeket csináltak az emberek. A szovjet vezetés EKKOR SEM szólt, pedig ezek az emberek kisebb vagy nagyobb sugárdózist kaptak.

A baleset utáni 2. napon jelent csak meg az első igen szűkszavú közlemény, amiben még a probléma jelentőségét mindig próbálták eltusolni, de már megemlítették magát a balesetet, elbagatellizálva. A veszélyről hallgattak, és azt a 2 halottat sem említették, akik már áldozatai voltak a katasztrófának.

A moszkvai Pravda újság május elsején írt a balesetről a második oldal legalján…

A dokumentumfilm feltárja Csernobil botrányos, elhallgatott részleteit…

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!