Nincs megállapodás: folytatódik a győri Audi-sztrájk

Hirdetés

Eredménytelenül zárultak a hétfő esti tárgyalások.

Nem állapodott meg az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről a hétfő estébe nyúló tárgyalássorozat alatt, a sztrájk így kedden is folytatódik. Az információt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan a felek – adta hírül az MTI.

A győri gyárban január 24-e reggel hat óra óta sztrájkolnak a dolgozók, azóta teljesen leállt a termelés a motorgyárban és a járműgyárban. A termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok.

A szakszervezet egyik elnökségi tagja, Szimacsek Tibor szerint a sztrájkolók száma nem csökkent, sőt: az érdekképviselet tagsága a sztrájk kezdete óta mintegy háromszázzal nőtt, így már mintegy 9300 tagja van. A szakszervezet továbbra is azt kéri a munkáltatótól, hogy  az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg. Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér négy százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyermekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitás bónuszt és vezessék be a jubileumi bónuszt.

A győri motorgyárban napok óta tartó sztrájk a német Audi-központot is megbénította.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!