Újabb Fidesz – Márki-Zay összecsapás

Hirdetés

A független polgármester felfüggesztette a hódmezővásárhelyi közgyűlés döntését a helyi újság – Fideszhez húzó – szerkesztőbizottságának felállításáról.

Márki-Zay Péter a saját Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben visszautal az általa vezetett Hódmezővásárhely csütörtöki közgyűlésére, ahol a kormánypárti többség egy szerkesztőbizottság felállításáról döntött a Vásárhelyi Valóság nevű helyi lapnál – számolt be a polgármester bejegyzéséről a Népszava.

Mint a független politikus írja, a közgyűlés minden ellenkező erőfeszítés ellenére “ragaszkodott ahhoz, hogy a Fidesz városbeli támogatottságát kétszeresen meghaladó arányban, 80%-ban ők jelöljék ki a tagokat”, ami megerősíti, hogy “egyszerűen cenzúrázni akarják az egyetlen hiteles forrást” a városban.

A polgármester emlékeztet, a település két internetes híroldala, egyetlen rádiója, a megyei napilap, ingyenes bulvárújságok (amiből – teszi hozzá – egyet éppen most indított Orbán Viktor budapesti munkatársa, kizárólag a vásárhelyieknek), Lázár János hírharsonája és a működését nemrég felfüggesztett városi TV is “mind a Fidesz hazugságait és rágalmait szajkózza”

– Egyszerűen elfogadhatatlan számukra, hogy létezik egy felület, ahol ezen rágalmakra válaszolhatunk. -tette hozzá.

Hirdetés

A Vásárhelyi Valóságról szóló közgyűlési döntést aztán Márki-Zay pénteken “felfüggesztette”, ezzel az általa írtak szerint a készülő februári lapszám még a Fidesz-cenzúra nélkül fog megjelenni. A polgármester azonban elismeri, ez valószínűleg csak egy kis időnyerésre volt elég, hiszen a végleges döntést a február 8-i közgyűlés hozza majd meg – ott pedig nem kétséges, hogy “a Fidesz ezúttal is visszaél majd a többségével.” – zárja bejegyzését a politikus.

Forrás: Népszava

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!