Az MSZP történelmi sikert ért el – szerintük…

Hirdetés

A nemzeti konzultációk idején beküldött több millió kérdőívet lefitymáló szocialisták történelmi sikerként élték meg, hogy az előválasztás első fordulójának félidejében már tizenhatezer polgár adta le voksát.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke rögtönzött csütörtöki sajtótájékoztatóján történelmi sikernek, sőt követendő innovációnak nevezte a baloldali előválasztást, amelynek első fordulója a vasárnapi urnazárást követően arról dönt, hogy a szocialista Horváth Csaba vagy a párbeszédes Karácsony Gergely legyen-e Tarlós István főpolgármester kihívója az őszi önkormányzati választáson. Molnár azt hangsúlyozta, mindegy, hogy ki lesz a győztese a kétfordulós előválasztásnak, a lényeg, hogy az ellenzék soraiból valaki „egy az egyben” szállhasson szembe Tarlóssal.

A széles ellenzéki összefogást ezúttal a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje hűtötte le, a nagyközönség előtt teljesen ismeretlen Sermer Árpád ugyanis azzal buzdította pártja híveit, hogy „a liberális budapesti szavazóknak a főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulójában nincs dolga, mert az csak az abban részt vevő baloldali pártok jelöltjének kiválasztásáról szól.” Ahogyan Sermer fogalmazott, ez „csupán a baloldal ügye”, bár ha valaki éppen jónak látja, akár részt is vehet benne. Sermer azt is közölte, az igazi egyeztetések majd csak ezután kezdődnek meg az „összdemokratikus” második fordulóról, amelyben ő és Puzsér Róbert is ringbe száll, illetve aki még esetleg bejelentkezik a versenybe.

Sermer egyúttal amolyan mutatóujj-felemelős kérdést is intézett a szövetségesekhez, ugyan jelezzék, hol húzzák meg a Jobbikkal történő együttműködés határait, mert ők bizony kizártnak tartanak bármilyen együttműködést velük.

A „történelmi előválasztáson” csütörtökön azt is megtudtuk a szocialisták jelöltjének édesanyjától, hogy Horváth Csaba már kamaszkorában is erős akarattal bírt, bár „eléggé piperkőc figura volt”. Most viszont tőle magától hallottuk egy kampányinterjúban, hogy a céltudatossága még mindig régi, de a „piperkőcség” már a múlté. 

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!