Bot­rány az óvo­dá­ban: au­tiz­musa miatt kü­lö­ní­tet­ték el az 5 éves kislányt

Hirdetés

WhatsApp-üze­net­ben hozta egy au­tiz­mus­sal di­ag­nosz­tiz­lált kis­lány édes­any­já­nak tu­do­má­sára az óvónő, hogy csü­tör­tö­kön 5 éves gye­reke egy másik te­rem­ben, külön fel­ügye­lő­vel, nem pedig a cso­port­tár­sa­i­val tölti majd a napot.

Felháborító eset történt egy bukaresti óvodában – írja a Ripost

Elrejtették szem elől az ötéves Tamarát, ugyanis ő autista. Amikor az édesanya rákérdezett, hogy csak az ő gyerekének kell-e elvonulnia, akkor a pedagógus bevallotta, hogy van még 2-3 gyerek, akiket nem szeretne a csoporttal látni. Arra a kérdésre, hogy miért, kerek-perec bevallotta, hogy tanfelügyelőségi látogatás lesz csütörtökön.

És ők a száraz gallyak, akiket el kell rejteni szem elől? Értettem. Hol itt az etika? Ha a felnőttek így diszkriminálnak, akkor az óvodások van kitől példát vegyenek. Szomorú – szakadt el a cérna az édesanyánál.

Később az 5 éves Tamara nagynénje osztott meg további információkat a kislányról és a helyzetről. A Maszol így tudhatta meg, hogy a kislány nagyon értelmes, olvas, verseket mond, angolul beszél, fest, élénk fantáziája van. Nem problémás gyerek, nem agresszív. Rendszeresen jár terapeutához, szépen fejlődik és az óvodában is állandó kísérője van.

Hirdetés

Az óvónőnek nem kellett volna semmilyen plusz erőfeszítést tennie – háborgott egy Facebook-bejegyzésben a nő.

Ugyancsak ő számolt be egy beszélgetésről, amit Tamara édesanyja az óvónővel folytatott, amiben a pedagógus rendkívül érzéketlenül azt javasolta a nőnek, hogy „inkább vizsgáltassa ki magát és csináljon egy újabb gyereket”.

A mai napig nem tudom túltenni magam ezen az aljasságon – zárta beszámolóját a nagynéni.

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!