Erről tárgyalt a magyar és az amerikai külügyminiszter

Hirdetés

Amerikai gyártmányú légvédelmi rakétarendszerek beszerzéséről is tárgyalt a magyar és az amerikai külügyminiszter.

Őszinte külpolitikát folytat Magyarország –  erről számolt be Szijjártó Péter Mike Pompeóval tartott közös sajtótájékoztatóján. Számíthat az Egyesült Államok Magyarországra mint védelmi szövetséges, a magyar miniszter ennek kapcsán kiemelte a nemzetközi misszióban résztvevő magyar katonákat.

A jövő héten a magyar Országgyűlés honvédelmi bizottságához két dokumentumot fog benyújtani a magyar kormány, így a védelmi együttműködés új szövegét, valamint közép-hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről is bizottsági beterjesztést nyújtanak be.

Szijjártó Péter ezeken túl még beszélt energiaipari beruházásról is, valamint további fontos beruházások kapcsán is további amerikai részvételről folyó tárgyalásokat említett.

Mike Pompeo beszédében a két ország különleges kapcsolatáról beszélt, valamint arról, hogy megerősítik a korrupció elleni közös erőfeszítéseket. Beszélt arról, hogy sok területet az utóbbi időben elhanyagolt Washington. Elmondta:  az orosz és a kínai életfelfogás nem teljesen azonos azzal, ami összeköti ezt a két országot. Egy kérdésre később azt válaszolta: ha nem voltak itt, akkor mások fogják betölteni az űrt.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!