Georg Spöttle: Demeter Márta Amerikában 25 évet kapna

Hirdetés

Demeter Mártának az a szerencséje, hogy Magyarországon. Amerikában ugyanis 25 év börtön járna azért, amit tett – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.

Sok oka lehet annak, hogy Demeter Márta csak a harmadik átvilágításon bukott meg. Változhat a személyiség és a politikai nézet – fogalmazott Georg Spöttle, aki szerint az LMP-s képviselő valamilyen formában radikalizálódott, mert annyira kormányellenes lett, annyira ellenségének tekinti a jelenleg fennálló demokratikus rendet és Magyarország kormányát, hogy le akarta járatni.

Elmondta: Németországban is voltak hasonló esetek. Afganisztáni misszióban résztvevő katonák neve látott napvilágot, aminek következtében családjaik és bajtársaik kaptak fenyegető leveleket, illetve tálib terroristák hamis üzeneteket küldtek, miszerint meghalt a hozzátartozójuk. Nemzetközi szinten az Egyesült Államokban 25 év börtön is kiszabható azért, amit Demeter Márta tett.

Hozzátette:  25 év szabadságvesztésre ítélték azt a 19 éves katonát, aki a Pentagonból egy pendrive-on hozott ki titkos információkat, majd ezeket közkinccsé tette. Nem kerülhet ki a köztudatba, hogy hová utaznak a politikusok, ugyanis a kiszivárgott információkat a terroristák bármikor felhasználhatják.

Németországban egy parlamenti képviselő több vizsgálaton is átesik. Ott pl. utánanézhetnek, hogy a politikus milyen országokban járt, vagy hogy miket vásárol. A hitelkártya, illetve a pontgyűjtő kártya adatokból feltérképezhető egy ember személyisége.

Hirdetés

A kényes információkkal zsarolhatóvá válnak a politikusok, elég ha csak Amerikára gondolunk, ahol szenátorok mondtak le szexuális beállítottságuk miatt – magyarázta, majd így folytatta: ha valaki nyíltan hazaárulást követ el, vagy katonai információkat ad el egy harmadik országnak, annak van egy bűnügyi minősítése is.

Demeter Márta elveszítheti a képviselői mandátumát, amennyiben kiderül róla, hogy nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz – szögezte le a műsorvezető kérdésére.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!