Itt az igazság: ezért szűnt meg a Music FM – komoly okok a háttérben

Hirdetés

Éjfélkor megszűnt Magyarország egyik legnépszerűbb zenei rádiója, a Music FM, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem hosszabbította meg az adó hétéves frekvencia-engedélyét. A hatóság tavaly novemberben hozta meg döntését, a rádió vezetése pedig a hét elején közölte, hogy az adó megmentésére irányuló kísérletei nem jártak sikerrel   – írta meg több internetes portál is.

A Music FM korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott, az Orbán Viktor miniszterelnökkel szembefordult oligarcha azonban tavaly nyáron eladta szinte összes cégét, így a médiabirodalmát is, és kivonult az üzleti életből.

Az adó 2012-ben indult, és Magyarország ötödik legnépszerűbb rádiója volt: az NMHH legfrissebb adatai szerint 474 ezren hallgatták naponta.

Az INDEX (és más baloldali álhír oldalak)  szerint  a döntés hátterében valójában az állhat, hogy a rádió konkurenciát jelentett Andy Vajna és Mészáros Lőrinc  rádióinak. A kormányközeli üzletemberek hatalomátvételét a rádiós piacon a hatóság apró, de hatásos lépésekkel segítette elő a lap szerint.

A valóság azonban ennél sokkal prózaibb:

Hirdetés

a Music FM engedélyét azért nem hosszabbította meg az NMHH, mert „működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A rádió egyik húzóműsorának, az Önindítónak a műsorvezetője, Bochkor Gábor a tegnap reggeli adásban annyit közölt, hogy több irányban is tárgyalnak a műsor folytatásáról, konkrétumot azonban egyelőre nem tudnak mondani.

Az utolsó adás képei:

Hirdetés

Bochkor Gábor az István Danival, Háder Györggyel és Héjja Anettel közös, utolsó reggeli műsoruk után egy órával távozott a rádió épületéből, a többiektől külön. Bochkor senkihez nem szólt, csak beszállt a műsorban az évek során többször is emlegetett, legendás ezüst Mercedesébe szájában egy szivarkával, majd elhajtott. Úgy tudni, a következő két napot Bécsben tölti a lányával, de, hogy utána mi lesz, hol folytatja, egyelőre nem tudni.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!