Itt van Putyin újabb óriási lépése

Hirdetés

Oroszország lecsatlakozik az internetről! Jó ideje tervezik a kísérletet, most meglépik.

Egy esetleges kibertámadás esetén az oroszok szeretnének leválni a globális internetről, így teljesen elszigetelnék magukat például a Google-től, a Youtube-tól, igazából mindentől, ami nem az orosz internet szülöttje.

Az orosz hatóságok a legnagyobb internetszolgáltatókkal most kipróbálják, hogy hogyan működne a valóságban egy ilyen leszakadás.

Amikor a szükség úgy hozza, nagyon gyorsan szeretnének leválni, de úgy, hogy az orosz internet zökkenőmentesen működjön tovább. Az egészet egy tavaly év végi törvény miatt csinálják, amely szerint így kell védekezni egy kibertámadás ellen.

Ennek a törvénynek vizsgálják most a technikai feltételeit, a kísérlet során valószínűleg kibuknak majd azok a hibák, amelyeket orvosolni kell. Az orosz netszolgáltatók szerint pedig jó sok ilyen hiba lesz.

Hirdetés

Amint észlelik a támadást, lecsatlakoznak a globális netről, így a külföldi támadásokat azonnal megállítják. A belső támadások esetére pedig ott lesz a rendszer, ami az összes forgalmaz átnyálazza.

Bár, amennyiben összejön nekik minden, az orosz adatok amúgy sem nagyon mennek majd külföldre, az ország internetes forgalmának a 95 százalékát szeretnék határon belül tartani, ezt a célt tűzték ki 2020-ig.

Forrás: rt.com

Hirdetés

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!