Kim Dzsongun nagyon csalódott

Hirdetés

Dél-Korea csalódott a második észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó eredménytelensége miatt, bár a két ország azért megállapodás nélkül is tett előrelépést a korábbiakhoz képest – közölte csütörtökön a dél-koreai elnöki hivatal szóvivője.

A reagálás nem sokkal azt követően jelent meg, hogy a vietnami fővárosban, Hanoiban véget ért Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozója.

A nyilvánosságra hozott közlemény szerint sajnálatos, hogy Trump és Kim nem tudott teljes megállapodásra jutni találkozójukon. Világosan úgy tűnik ugyanakkor, hogy a korábbiakhoz képest sokatmondó haladást értek el. A csúcs Szöul szerint lehetőséget teremtett arra, hogy a két vezető jobban megértse egymást, növelve annak lehetőségét, hogy a jövőben bekövetkezzen az áttörés.

Trump készséget mutatott a folytatódó párbeszédre, derűlátó szemlélete fényes perspektívát kínál a következő találkozóra – derült ki a dokumentumból. Az, hogy az amerikai elnök nyilvánosan megemlítette az Észak-Korea elleni szankciók eltörlését vagy enyhítését, azt mutatja, hogy elmélyült az amerikai-észak-koreai párbeszéd.

A szóvivő egyben reményét fejezte ki, hogy folytatódik a tárgyalás a két ország között. Mint írta, a dél-koreai kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Egyesült Államok és Észak-Korea biztosan éljen a helyzet adta lehetőséggel, miközben folytatja a kapcsolatteremtést és az együttműködést.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!