Kocsis Máté világossá tette: mit akar Brüsszel?

Hirdetés

Kocsis Má­té, a Fidesz frakcióvezetője elmondta:  jól látható, az Európai Parlamentben olyan témák vannak a tárgyalóasztalokon, amelyek érintik az európai, így a magyar polgárokat is.

– Tele vannak a brüsszeli fiókok olyan tervekkel, amelyek a Soros-tervnek megfelelően be­vándorló kontinenssé kívánják tenni Európát – hangsúlyozta Kocsis Máté, aki ismertette, a kötelező kvóta terve továbbra is napirenden van, a határvédelem jogá­nak gyengítése is az európai tárgyalóasztalokon található.

Összhangban egyébként Soros György tervével, akit idézett is a frakcióvezető: „a mi tervünknek a menekültek védelme a célja, a nemzeti határok jelentik az akadályt”.

Napirenden van továbbá:
– a migránsvízum bevezetése,
– a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának há­romszorosára emelése,
– a gazdasági migráció,
– a nem bevándorláspárti országok megbüntetése.

Ezeket a terveket a Fidesz– KDNP elutasítja – jelentette ki a frakcióvezető, hozzátette, minden magyarnak tudnia kell, mit akar Brüsszel. A frakciószövetség álláspontja pedig az, Európa maradjon az európaiaké.

Hirdetés

A frakcióülés másik fontos témája a családvédelmi akcióterv volt.

Várhatóan négy törvényt érint a kormányzati döntés, amely parlamenti döntést is igényel, hozzátette: arra kértük a kormányt, minél hamarabb nyújtsa be a törvényjavaslatokat, hogy a döntések minél hamarabb életbe tudjanak lépni.

– A Fidesz–KDNP frakciószövetség egy jól kipróbált és jól bevált szövetség – vette át a szót a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter.

– Természetesen mi kereszténydemokrata hangszerelésben adjuk elő mindazt, ami a közös cél és ami a közös utat jeleníti meg. Számunkra két dolog fontos: az emberi személy méltósága, amihez a jogokon kívül hozzátartozik a felelősség, kötelesség, illetve a kö­zösségek, az első ilyen természetes közösség pedig a család – hangsúlyozta Harrach Péter. Ki­tért a családvédelmi tervre is, amellyel kapcsolatban megjegyezte: amikor definiáltuk a családot, akkor nem csupán az eszmei állapotot próbáltuk leírni, vagyis egy szülő és egy gyerek is családot alkot. Az Orbán Viktor által bejelentett hét pont nemcsak a családok helyzetét teszi még könnyebbé, hanem a családalapítást is megkönnyíti.

Mi nem a bevándorlás, hanem a családvédelem pártján állunk – mondta Harrach Péter.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!