Német politikus: Brüsszel nem egyenlő Európával!

Hirdetés

Napjaink legnagyobb retorikai gaztette, hogy a brüsszeli bürokratáknak sikerült Európát az EU-val egyenlővé tenni, míg az európai sokféleség támogatóiból Európa-gyűlölőket kreálni – jelentette ki a bevándorlásellenes AfD társelnöke.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) egy pártnap keretében mutatta be jelöltlistáját a májusban esedékes európai parlamenti választásokra. A rendezvényen több politikus, köztük a párt társelnöke, Alexander Gauland is felszólalt.

A politikus a beszédét azzal a gondolattal kezdte, miszerint a politikában megszokottá vált, hogy a fogalmak az idők folyamán változnak, ártatlan szavak „töltődnek fel”, majd jelszavakká változnak. Gauland szerint ezek az új töltetű szavak retorikai fegyverként funkcionálnak, ilyen például a „sokféleség”, ha azt az egyenlősítés kifejezésére használják, akárcsak a „menekült” szó, ha azt a bevándorlókra használják, függetlenül attól, hogy az illető milyen szándékkal érkezett az adott országba. Az AfD társelnöke úgy véli, hogy néhány éve ilyen már az „Európa” szó is, mivel azt egyszerűen az Európai Unióval teszik egyenlővé.

Alexander Gauland felidézte, hogy azok számára, akik a fiatalkorukat hozzá hasonlóan az NDK-ban töltötték, az „Európa” szó egyet jelentett a sóvárgással, melyben szimbolikusan minden egyesült, amit a kommunizmus megakadályozott: a szabadság, a jogállamiság, a szellem, a kultúra, a hagyomány, a jólét és az életstílusok sokfélesége.

Ma elborzadva figyelem, hogyan gyalázták meg ezt a fogalmat, hogy 27 vagy 28 különböző nemzetet egy olyan fűzőbe szorítsanak, melynek zsinórjait a centralisták, az egységesítők, a szabályozók és a kényszerjótevők mindig egyre szorosabbra húzzák” – mondta  a politikus, majd így folytatta:

Hirdetés

Napjaink retorikai gaztette az, hogy az eurokratáknak sikerült Európát az EU-val egyenlővé tenni, és az európai sokféleség támogatóiból Európa-gyűlölőket kreálni. Azok, akik a kontinenst centralizmussal akarják elárasztani, a sokféleség védelmezőinek nevezik magukat.”

A politikus kijelentette továbbá, hogy az AfD polgári módon, észszerűen, szemmértékkel kíván politizálni.

“Németországban ez nehéz, mert sajnos olyan nép vagyunk, melynek politikai vezetésében újra és újra álmodozók, ábrándozók, utópisták, és igen, néha hibbantak is előkerülnek, akik a megvalósítható dolgokat unalmasnak, profánnak tartják” – tette hozzá a német politikus az ország jelenlegi vezetésére is utalva.

Gauland az Európai Unió kapcsán leszögezte továbbá, hogy a szervezetet alapjában meg kell reformálni, mert ha erre nem kerül sor, „a napjai meg vannak számlálva”. A politikus ugyanakkor óva intett mindenkit, aki a britek kilépése kapcsán a „Dexit” gondolatával játszana: “egy Németországra, amely elhagy egy szervezetet, mindig másképp tekintenek, mint mondjuk Hollandiára, Belgiumra vagy Lengyelországra. Bizalmatlansággal. Mert a német különút mindig olyasvalami, ami a szomszédoknak inkább ijesztő. Tehát ezen a téren is realistáknak kell maradnunk.”

Az AfD társelnöke ennek kapcsán aláhúzta, hogy nem megszüntetnünk kell az EU-t, hanem visszavezetnünk az értelmi lényegéhez. A centralizmus és a túlszabályozás helyett egy olyan unióra van szükség, melynek nemzetei többek között saját maguk dönthetik el, hogy kit engednek be.

Hirdetés

Az EU történelmének tanulsága így hangzik: 27 nemzetre politikailag nem illik egy ugyanolyan kalap” – jelentette ki Alexander Gauland, majd hozzáfűzte, hogy ennek a 27 nemzetnek, vagy néha talán csak tíznek, vagy ötnek vannak olykor valódi közös érdekeltségei, melyek értelmet adnak a közös cselekvésnek.

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!